OTIŠAO DA KUPI AUTO I NESTAO: Bio akter spektakularne pljačke u Dubaiju - Evo ko je Milan LJepoja, čiji je DNK pronađen na mašini u Ritopeku

Novosti online

10. 05. 2021. u 11:46

U INDUSTRIJSKOJ mašini za mlevenje mesa, koju je Belivukov klan koristio za uklanjanje svojih protivnika, najverovatnije su pronađeni DNK tragovi Zdravka Radojevića i Milana LJepoje, nezvanično saznaju „Novosti“.

ОТИШАО ДА КУПИ АУТО И НЕСТАО: Био актер спектакуларне пљачке у Дубаију - Ево ко је Милан Љепоја, чији је ДНК пронађен на машини у Ритопеку

Foto: ATA images/MUP.rs

Prema našim informacijama, opsežna veštačenja su i dalje u toku, ali svi tragovi za sada ukazuju da je reč o pomenutom tandemu kojem se već duže vreme gubi svaki trag i za koji se osnovano veruje da su ih oteli pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

I Radojević i LJepoja nestali su krajem prošle godine u Beogradu.

Na snimku koji je zaprepastio srpsku javnost, a koji su načinile bezbednosne službe vidi se trenutak kada u ovu kuću u vikend naselju Bećarev breg ulazi nekadašnji "pink panter" Milan LJepoja.

- Tamo je, kako se sumnja i ubijen - navodi izvor "Novosti". - NJegova odeća je spaljena. Telo je raskomadano i izneto u sportskim torbama.


Povezanost sa Zvicerom

- Imamo operativni podatak da su Belivuk i Miljković od Radoja Zvicera dobili zadatak da "eliminišu" ne samo LJepoju, već i druge "pantere" - istakao je izvor "Novosti". - Prema informacijama do kojih smo došli tokom istrage Zvicerovog ranjavanja u Kijevu i razmene podataka sa ukrajinskom policijom, postoje indicije da je LJepoja povezan sa dvojicom napadača, inače Nišlijama. On ih je, navodno, angažovao za egzekuciju u glavnom gradu Ukrajine.

Reč je o Petru Jovanoviću i Milanu Brankoviću, koji su se sa LJepojom družili i u gradu na Nišavi, odakle i traje njihovo poznanstvo. Neke informacije govore da je Zvicer podatke o ulozi "pantera" u planiranju i organizovanju njegove smrti dobio od svojih veza iz ukrajinske policije.

Iako teško ranjen, on se oporavio, a po povratku u Kotor ugostio je Belivuka i Miljkovića. Tu je, pored ostalih, pao i dogovor o sledećim egzekucijama. Za neke od tih ubistava, planirano je da se izvedu snajperom, pa su neki od Belivukovih "vojnika" redovno vežbali nedaleko od Pančeva.


Akter spektakularne pljačke u Dubaiju

LJepoja koji je iz Niša, poznat je kao akter spektakularne pljačke u Dubaiju, a svaki trag mu se izgubio početkom decembra 2020. godine kada je, kako je rekao supruzi, krenuo da kupi automobil. Kod kuće je ostavio mobilni telefon, pozvao je taksi i otišao u nepoznatom pravcu. Kući se više nije vratio. NJegova porodica ubrzo je počela da sumnja da je on ubijen.

- Imao je ugovoren sastanak oko kupovine novog vozila, tako je rekao supruzi. Onda je pozvao taksi, seo u njega i otišao, a kod kuće je ostavio mobilni telefon, koji je koristio za svakodnevni kontakt. Poneo je sa sobom takozvani specijal - mobilni koji služi za komunikaciju samo sa malim brojem ljudi. Od srede je i taj specijal nedostupan - rekao je izvor iz policije sredinom decembra, nedelju dana nakon što je LJepoja nestao.

Milan LJepoja je inače bio vlasnik diskoteke "Klinika" u Nišu, a živeo je na relaciji Niš-Beograd. NJegov nestanak policiji je prijavio njegov advokat.

- Ono što porodicu plaši jeste što se niko nije javio da traži novac za njegov otkup, tako da se isključuje otmica. Strah porodice dodatno povećava činjenica da to nije prvi nestanak ljudi u Beogradu koji više nikada nisu pronađeni - rekao je tada izvor.

Ovaj Nišlija postao je poznat široj javnosti pošto je bio osumnjičen za spektakularnu pljačku u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 27. aprila 2007.

Pljačka iza koje je LJepoja stajao bila je "teška" 11 miliona evra!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)