TROJICA ALBANACA NAPALA SRBINA: Miroslav završio u bolnici, pre incidenta više puta odlazio u policiju!

Tanjug

06. 05. 2021. u 10:00

TROJICA Albanaca napali su meštanina Velike Hoče Miroslava Lukića, prvo ga verbalno vređali, a potom i fizički napali i povredili, saopštila je danas Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

ТРОЈИЦА АЛБАНАЦА НАПАЛА СРБИНА: Мирослав завршио у болници, пре инцидента више пута одлазио у полицију!

Foto: Tanjug

Lukić je zadobio prelom nosa i nalazi se na bolničkoj opservaciji, a napad se desio sinoć oko 21 sat.

O slučaju je obaveštena policija, a napadač je priveden.

Iz Kancelarije za KiM navode da su žitelji Velike Hoče i Orahovca mesecima na meti lokalnih Albanaca koji na njihova imanja puštaju stoku i tako im uništavaju poljoprivredne zasade.

Dodaju da je napadnuti Lukić u više navrata skretao pažnju policiji na problem, ali se on ponavljao i umesto da se reši, eskalirao je u još veći incident, a Lukić je napadnut samo zato što je problem prijavljivao.

Kancelarija za KiM očekuje adekvatnu kaznu za ovaj težak fizički napad na Lukića, ali i hitnu reakciju policije na zaštiti imovine srpskih porodica u ovom delu KiM, kojima je poljoprivreda jedini izvor prihoda.

- Na ovaj način, njima se direktno ugrožava egzistencija i opstanak na području Velike Hoče i Orahovca i šalje poruka da na svojim ognjištima nisu dobrodošli. Zbog toga se ovaj problem mora najozbiljnije shvatiti i osigurati se bezbednost srpskim porodicama u ovom delu Kosova i Metohije - poručuju iz Kancelarije za KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DAN BEZ KUPOVINE: Da li ste spremni da se na 24 časa oslobodite potrošačke logike?