ERNEU POZLILO, A SRCE MAJKE PREPUKLO: Novi potresni detalji porodične tragedije u Srpskom Itebeju (FOTO)

Bogoljub Grujić

24. 03. 2021. u 18:03

POLICIJSKI uviđaj na licu mesta, u stanu broj 3, zgrade u Ulici Svetozara Markovića u Srpskom Itebeju, u opštini Žitište, utvrdio je, a to je potvrđeno i zvaničnom lekarskom konstatacijom, smrt sedamdesetčetvofogodišnje bake Eržebet Mrdenković, i njenog sina Ernea ( 56 ), koji je radio na brodu i povremeno živeo sa svojom majkom.

ЕРНЕУ ПОЗЛИЛО, А СРЦЕ МАЈКЕ ПРЕПУКЛО: Нови потресни детаљи породичне трагедије у Српском Итебеју (ФОТО)

Foto: B. Grujić

Da se nešto neobično dešava u njihovom stanu, otkrio je komšija sa sprata iznad, Predrag Arsić, kada je danas u ranim popodnevnim časovima u posetu sestri, došla baka Eržikina mlađa sestra, koja živi u obližnjem Novom Itebeju.

Ona je uzaludno zvonila na vratima stana, a onda je u pomoć priskočio pomenuti komšija.

 - Pozvao sam policiju, bakino beživotno telo pronašli smo u kuhinji, a tek kasnije policija je u spavaćoj sobi pronašla telo Ernea Mrdenkovića - kaže za "Novosti" Predrag Arsić, koji se brinuo o Eržebet, kada joj je sin bio na poslu, na brodu, nabavljao joj namirnice i lekove.

- Zaista smo šokirani, bili su izuzetno tihi, mirni ljudi, retko su izlazili na ulicu i ispred zgrade - uglas dodaju komšinice iz drugog ulaza.

Kako nam je potvrdio Predrag Arsić, Erne je bio dijabetičar i prilično narušenog zdravlja, baš kao i njegova majka, koja je dugo godina imala srčanih problema.

Da se ne radi o zločinu i eventualnom ubistvu, već o klasičnoj porodičnoj tragediji, na najbolji način potvrđuje dolazak radnika pogrebne službe, koja je u momentu dolaska reportera "Novosti" iznosila beživotna tela, koja nakon prethodnog  policijskog uviđaja, nisu poslata na obdukciju.

Po svemu sudeći, a tako nam je potvrdio pomenuti komšija, Erneu je očigledno pozlilo, a to srce njegove majke nije podnelo.

Zašto starica nije zvala u pomoć i kada je njihova smrt nastupila, ostaće pod velom tajne.

U momentu ulaska policije u stan, tela su već bila u beživotnom stanju, a nikakvi tragovi nasilja u stanu nisu primećeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)