PREVOZ PREKO DRINE NAPLAĆIVALI PO 100 EVRA: Uhapšeni osumnjičeni za krijumčarenje migranata

N. B.

23. 03. 2021. u 13:09

PO nalogu Tužilašta za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka, danas je uhapšeno pet lica i to: S.P., M.D., V.P., A.M. i N.J., zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

ПРЕВОЗ ПРЕКО ДРИНЕ НАПЛАЋИВАЛИ ПО 100 ЕВРА: Ухапшени осумњичени за кријумчарење миграната

Foto: V. Mitrić

Članovi organizovane kriminalne grupe su u periodu od 5. septembra 2020. do 12. marta ove godine, organizovali za 80 migranata (od čega je jedan državljanin Turske, jedan državljanin Avganistana, dva državljanina Iraka i 76 NN lica neutvrđenog državljanstva) nedozvoljen tranzit kroz Republiku Srbiju i nedozvoljeni boravak u Republici Srbiji radi nedozvonjenog prelaza državne granice Republike Srbije sa Bosnom i Hercegovinom čamcem preko reke Drine.

Ovu organizovanu kriminalnu grupu je predvodio S.P., koji je sačinio plan delovanja organizovane kriminalne grupe koja je ilegalno prebacivala veći broj lica preko državne granice ostvarujući imovinsku korist koja se kretala po jednom stranom državljaninu – iregularnom migrantu 100 evra.


Istovremeno, u sklopu paralelne istrage koju sprovodi Tužilaštvo Bosne i Hercegovine danas su uhapšena četiri lica, bosanski državljani, koja su deo ove međunarodne krimanalne grupe. Naime, oni su prihvatali migrante na drugoj obali Drine i dalje ih prevozili u neku od zemalja EU.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i  ona su uz krivičnu prijavu sprovedena u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba