OSUMNJIČENI ZA KRIJUMČARENJE MIGRANATA: Uhapšene četiri osobe na području Zvornika

23. 03. 2021. u 10:06

POSTUPAJUĆI po nalogu tužioca iz Posebnog odseka za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policajci Državne agencije za istrage i zaštitu- SIPA, su na širem području Zvornika, uhapsili četiri osumnjičene osobe.

ОСУМЊИЧЕНИ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА: Ухапшене четири особе на подручју Зворника

Foto: O. Matavulj

- Istraga je sprovedena u saradnji sa kolegama iz Srbije, a usmerena je na otkrivanje i razbijanje organizovanih krijumčarskih lanaca, koji krijumčarenjem ilegalnih migranata, preko rečne granice na reci Drini, pa dalje preko teritorije Bosne i Hercegovine, ostvaruju veliku nezakonitu imovinsku korist, a istovremeno ugrožavaju bezbednosnu situaciju u BiH, prouzrokovanu prilivom ilegalnih migranata- rekao nam je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Aktivnosti je na terenu ostvarila SIPA, uz podršku MUP RS, OSA BiH i Službe za poslove sa strancima BiH.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su delovali kao članovi međunarodne grupe za krijumčarenje migranata, koja se sumnjiči da je u proteklom periodu prokrijumčarila više od 100 migranata iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

U teku su pretresi na više lokacija, a osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost postupajuće tužiteljke Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni se terete za kazneno delo-Organiziranje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata, iz članka 189a, u svezi sa kaznenim delom-Krijumčarenje ljudi, iz članka 189. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Istodobno je na području Republike Srbije lišeno slobode 5 pripadnika navedene grupe za krijumčarenje migranata među kojima je i osumnjičeni organizator.

Ova koordinirana međunarodna operativna akcija provedena je sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminaliteta MUP-a Republike Srbije, pod pokroviteljstvom i uz potporu Policijskog Centra Jugoistočne Evrope – SELEC centra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu