PORUČIO KAKO DA BUDE SAHRANJEN: Porodica i prijatelji Milana Ilića (34) u šoku, pored tela nađeno oproštajno pismo

S. M. JOVANOVIĆ

22. 03. 2021. u 08:02

TELO muškarca za koje se sumnja da je Milan Ilić (34), iz Donjeg Milanovca, koji je nestao 20. decembra prošle godine, pronađeno je u subotu po podne u napuštenoj kafani "Deverika" na ulazu u ovaj gradić na Dunavu.

ПОРУЧИО КАКО ДА БУДЕ САХРАЊЕН: Породица и пријатељи Милана Илића (34) у шоку, поред тела нађено опроштајно писмо

Foto: Privatna arhiva

Telo muškarca, bez vidljivih tragova nasilja, pronađeno je na spratu nekadašnje "Deverike" u fazi raspadanja. Pored tela policija je pronašla Milanove stvari i lična dokumenta, ali i - oproštajno pismo.

- Pronađeno je oproštajno pismo u kojem se ukazuje na poruku koju je Milan, odlazeći od kuće posle proslave porodične slave Svetog Nikole, ostavio u laptopu o tome kako želi da bude sahranjen - saznaju "Novosti" iz izvora bliskih istazi.

Sumnja se da se ovaj mladić otrovao, ali nije poznato čime. Više javno tužilaštvo u Negotinu naložilo je obdukciju tela kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

U Donjem Milanovcu, gradskom naselju u opštini Majdanpek, sa tek nešto više od 2.000 stanovnika, muk i neverica. Niko od meštana nije očekivao ovako tragičan kraj tromesečne potrage za Milanom. Porodica je u šoku, ne želi da o ovom slučaju bilo šta kaže.

- Tuga velika. Ne znam momka baš dobro. Javljao se u prolazu kad je dolazio kući. Žalosno je sve ovo. Verovao sam da je živ - odmahuje rukom jedan od komšija.

 Milan Ilić, Foto Fejsbuk

Da li je nešto ukazivalo na ovakav tragičan kraj, niko u Donjem Milanovcu ne može da potvrdi. Kažu da je Milan bio izuzetno dobar i inteligentan mladić, da je govorio nekoliko jezika, radio u stranim ambasadama, i češće bio u inostranstvu i u Beogradu nego u zavičaju.

Za ovim mladićem, koji je poslednji put viđen u ranim jutarnjim satima 20. decembra, kada je pošao od kuće navodno da se prošeta, tragalo se tri meseca. Obimna istrag, a osim po bližoj okolini, proširila se i na okolna brda i šire okruženje Donjeg Milanovca.

Brojni meštani, rođaci, roditelji i braća Milanova, prijatelji, alasi, lovci, pretražili su sva mesta na koja je Milan išao u šetnju sa psima ili prijateljima.

U potragu se uključila rendžerska služba Nacionalnog parka "Đerdap", a nakon molbe porodice Aleksandru Vulinu i Vladimiru Rebiću, ministru i direktoru policije, uključilo se i stotinak pripadnika Interventne policije. Oni su danima sa specijalnim psima tragačima "češljali" okolinu Donjeg Milanovca, sonarima snimali Dunav, ronilačka jedinica Žandarmerije je, takođe, temeljno pretraživala Dunav. Uzalud.

HTEO DA "UREDI ŽIVOT"

Milan Ilić je nakon odlaska od kuće 20. decembra prošle godine ostavio poruku u kojoj je napisao da želi da pokuša da se sam snađe u životu, da živi kako on hoće i kako mu odgovara i da ima ideje kako će urediti svoj život. Mnogi sada pričaju da je u toj poruci bio i njegov amanet kako želi da bude sahranjen, na šta je Milan i lično podsetio i oproštajnim pismom, pronađenim pored beživotnog tela u napuštenom objektu na ulazu u Donji Milanovac.

Slučaj je hteo da pripadnici policije budu poslednji koji su videli Milana i prvi koji su ga pronašli. Tog jutra, na dan nestanka, Ilića je sreo rođak, pripadnik Policijske stanice u ovom gradiću, ali mu ništa u njegovom ponašanju nije ukazivalo da nešto nije u redu.

Nažalost, i beživotno telo ovog mladića pronašao je policijac prolazeći pored "Deverike", koja godinama nikako da se proda i ponovo počne da prima goste. Prolazeći pored kafane, policajac je primetio odškrinuta vrata, a znajući da vlasnik objekta ne živi tu, ušao je da vidi da li je bilo neke provale. Beživotno telo mlađeg muškarca pronašao je u sobi na spratu.

Meštani ističu da je poslednjih dana gorelo svetlo u bivšoj kafani. Pretpostavljaju da bivšu kafanu niko nije obijao jer se znalo da je objekat odavno napušten. Kažu da je moguće i da je vetar koji je danima duvao, sa udarima olujne jačine, verovatno "otvorio" vrata "Deverike". Pojedini misle i da je Milan, znajući da vlasnik objekta nije tu i da objekat odavno nije u funkciji, zato odlučio da sa tog mesta napusti svet.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)