POLEDICA NEGIRAO DA JE ZLOUPOTREBIO POLOŽAJ: Odbrana predlaže Zoranu Mihajlović za svedoka

N. B.

08. 03. 2021. u 12:38

MIODRAG Poledica, bivši državni sekretar u Ministarstvu za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, sada zamenik ministra energetike i rudarstva, negirao je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je zloupotrebio službeni položaj, prilikom rekonstrukcije pruge preko Pančevačkog mosta.

ПОЛЕДИЦА НЕГИРАО ДА ЈЕ ЗЛОУПОТРЕБИО ПОЛОЖАЈ: Одбрана предлаже Зорану Михајловић за сведока

Foto Tanjug

Nakon čitanja optužnog predloga Tužilaštva za organizovani kriminal, pre započinjanja uvodnih izlaganja, krivicu su negirali i ostali optuženi Miroljub Jevtić, bivši v.d. direktora "Infrastrukture železnica Srbije", Branimir Alimpić iz Sektora nabavke, Predrag Ćurčić, zamenik direktora za sektorske poslove, Zoran Stanojević, direktor Privrednog društva za građenje, remont i održavane pruga ZGOP i Mirko Međo, direktor firme "Ingrap Omni".


Zamenik tužioca, Mirjana Ilić je u svom izlaganju istakla da ostaje pri svim dokazima i predlozima koji su u optužnici.

Sa druge strane, branioci okrivljenih su osporili sve navode tužilaštva, a Jevtićev advokat, Maja Kovačević Tomić je predložila da se medju svedocima sasluša i Zorana Mihajlović, bivša ministarka saobraćaja, koja je sada na čelu ministarstva rudarstva i energetike.

Prilikom pokretananja istrage, početkom februara prošle godine, saopšteno je da se sumnja da su Jevtić, Alimpić i Ćurčić u postupcima javne nabavke zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, kako bi favorizovali ZGOP u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici. U tome im je, kako se sumnja, pomogao Poledica, koji je navodno tražio da se ubrza postupak rekonstrukcije, pa je izvođač izabran direktnom pogodbom.
Sumnja se da su oni krivična dela izvršili od avgusta 2018. do maja 2019. godine i to prilikom rekonstrukcije pruge preko Pančevačkog mosta, ali i sanacije pruge Kać- Titel.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)