PET DANA PRE ZAVRŠNE REČI: Proširena optužnica protiv Zorana Đokića iz Peći osumnjičenog za navodnni ratni zločin

D. ZEČEVIĆ

18. 01. 2021. u 21:50

IAKO je pred Osnovnim sudom u Prištini, Posebnom odeljenju ovog suda za teška krivična dela, iznošenje završne reči u slučaju Zorana Đokića iz Peći trebalo da bude 15 januara, specijalna tužiteljka tzv. Kosova, Habibe Saljihi podnela je novu proširenu optužnicu.

ПЕТ ДАНА ПРЕ ЗАВРШНЕ РЕЧИ: Проширена оптужница против Зорана Ђокића из Пећи осумњиченог за наводнни ратни злочин

Foto Tanjug

Prema rečima advokata Ljubomira Pantovića, Đokićevog branioca, tužiteljka je samo pet dana uoči iznošenja završne reči “prihvatila tumačenje advokata oštećenih u ovom slučaju” i donela novu optužnicu.

-U okviru nove proširene optužnice spominju se tri nova događaja sa kojim se navodno povezuje Đokić a optužnica se bazira na nekredibilnim svedocima. Iako tužilaštvo tokom postupka formalno ima pravo da menja optužnicu ukolikoima novih dokaza, pitanje je zašto se to urađeno samo pet dana pre iznošenja završne reči a pri tom se poziva na nekredibilne svedoke - ističe advokat Pantović.

On pojašnjava da Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova tereti Đokića za zločine u pećkom naselju Kristal, odakle je sa neidentifikovanom kriminalnom grupom srpske nacionalnosti navodno iseljavao Albance iz svojih domova, a kasnije su ih, kako tvrde u optužnici, pogubili.

Inače, Đokić je kao raseljeno lice do 2015. godine živeo u Kosovskoj Mitrovici gde je i radio i u međuvremenu odlazio u rodni Peć. Uhapšen je preprošle godine na administrativnom prelazu Jarinje, a u autobusu sa njim je bila i maloletna kćerka. Od tada se Đokić nalazi u zatvoru Visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva.

Inače, iznošenje završne reči zakazano je za 4. februar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju