BORBA SA PEDOFILIMA MORA BITI BRUTALNA: Danica Grujičić se oglasila o Aleksiću, poslala najjaču poruku mladoj glumici

Tanjug

18. 01. 2021. u 08:35

БОРБА СА ПЕДОФИЛИМА МОРА БИТИ БРУТАЛНА: Даница Грујичић се огласила о Алексићу, послала најјачу поруку младој глумици

Foto: Printscreen

DIREKTORKA Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić zahvalila je Mileni Radulović, koja je optužila vlasnika škole glume u Beogradu Miroslava Miku Aleksića za zlostavljanje, na pokazanoj hrabrosti i snazi i poručila da borba sa pedofilijom i silovateljima mora biti brutalna i bez izuzetka.

- Obračunati sa sa ličnim strahovima i traumama je podvig! Ovo je veliki podstrek za sve žrtve svakog monstruma. Svako ko je pretrpeo bilo kakvu traumu mora da zna da nije sam i da postoji mehanizam kako da se suoči sa tim, kroz porodicu, kroz društvo i kroz institucije. Borba sa pedofilijom i silovateljima mora biti brutalna i bez izuzetka, bilo da se radi o javnoj ličnosti ili anonimusu - navela je Grujičić.

Nažalost, konstatovala je Grujičić, često žrtve zbog osude pojedinaca u društvu potiskuju to u sebi.

- Slično je kao i sa bolesnima. Umesto da stid i krivicu snose počionioci, to se prebacuje na žrtve, osamljuju se i nose to u sebi ili se bore sami sa sobom. Ne postoji opravdanje za takav zločin, pogotovo što je ovo uradeno u instituciji koja je radila se decom i očigledno rađeno sistematski, iskorišcavajući poverenje dece - navela je Grujičić.

Ona je deci koja prožive ovakve strahote i ženama koje proživljavaju nasilje poručila da postoji rešenje "i mi svi zajedno svaki put moramo dići glas za njih i makar tada ih zaštititi".

- Drago mi je da vidim da je jedna mlada osoba uspela da se izbori sama sa sobom, da ohrabri druge žrtve i da upali reflektor na naše društvo i osvetli zločin! NISI SAMA! - napisala je doktorka Grujičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)