U ZATVOR ZBOG KRAĐE VIOLINE: Izrečene kazne optuženima za otuđenje instrumenta Lajka Feliksa

LJ. P.

12. 01. 2021. u 21:15

PREDRAG Jovišić (43) iz Stare Pazove nepravosnažno je osuđen na četiri, a Nenad Simetić na dve godine zatvora zbog krađe skupocene violine od muzičkog umetnika Lajka Feliksa.

У ЗАТВОР ЗБОГ КРАЂЕ ВИОЛИНЕ: Изречене казне оптуженима за отуђење инструмента Лајка Феликса

Novosti

Presude su im izrečene u utorak u Osnovnom sudu u Bečeju, odmah po završetku glavnog pretresa, a okrivljeni imaju pravo na žalbu. Prvooptuženom Jovišiću je produžen pritvor.

Skupoceni instrument je Vojvođanskom Paganiniju, kako još zovu Lajka Feliksa, ukraden 1. novembra 2019. godine u Bačkom Petrovom Selu, dok je bio sa suprugom na groblju povodom praznika Svi sveti. Inače, violinu Domeniko Montano, prethodno je iznajmio od jednog kolekcionara iz Beča.

Instrument izrađen početkom 19. veka, koji je muzički umetnik nosio svuda sa sobom, u koferu je ostavio na zadnjem sedištu auta i nije hteo da ga unosi na groblje. Automobič "dodž" subotičkih registarskih oznaka bio je parkiran u Ulici Arpada Balaža ispred broja 38. Petnaestak minuta kasnije kada su se vratili, violine nije bilo, pa je odmah obavestio policiju.

Skupocena violina, srećom neoštećena, sa oba gudala nađena je mesec i po kasnije u Novim Banovcima, a operativci novosadske kriminalističke policije, zajedno sa kolegama iz Sremske Mitrovice, uhapsili su Simetića i Predrag Jovišića, dok su njegovom bratu Nenadu, koji se teretio za prikrivanje, lisice na ruke stavljene 31. decembra 2019. godine. On je sa tužilaštvom u Bečeju sklopio sporazum o priznanju krivice, pa mu je izrečena kazna od šest mesci kućnog zatvora.

Nenadu Simetiću je u međuvremenu, pritvor u kojem se nalazio od 1. januara 2020, zamenjen kućnim pritvorom, a Jovišić je i dalje ostao iza rešetaka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)