PLJAČKALA KOMŠINICU, PA JE USMRTILA SEKIROM: Rasvetljeno svirepo ubistvo Ivanke Rašković (78) u selu Provo kod Vladimirca

A. DELIĆ

11. 12. 2020. u 23:00

POLICIJA je u četvrtak kasno uveče uhapsila Slađanu R. (41) iz sela Provo kod Vladimiraca zbog sumnje da je udarcima sekirom u potiljak usmrtila svoju komšinicu, deviznu penzionerku Ivanku Rašković (78).

ПЉАЧКАЛА КОМШИНИЦУ, ПА ЈЕ УСМРТИЛА СЕКИРОМ: Расветљено свирепо убиство Иванке Рашковић (78) у селу Прово код Владимирца

Foto privatna arhiva

Kako "Novosti" saznaju, ona je u prvom iskazu policiji, u prisustvu branioca, već priznala delo.

Slađana je, u noći između utorka i srede, kroz mali prozor upala u kuću starice, koju je dobro poznavala i znala je da ima novca, jer je dugo radila u Austriji. Verovatno je bila previše bučna u pretresanju sobe, ali i nervozna jer nije uspevala da nađe plen, pa se penzionerka verovatno probudila i zatekla je u premetačini.

- Dograbila je sekiru, koju je sama donela u kuću i udarila Ivanku u potiljak, o čemu svedoči ogromna rana - priča naš izvor iz istrage.

- Nanela joj je još nekoliko udaraca u predelu glave, a onda pobegla sa nešto novca koji je pronašla.

"MERDEVINE" u kuću kroz prozor, Foto A. D.

Zločin je, u sredu oko 17 časova, otkrio prvi komšija, koji je na molbu Ivankine sestre došao da vidi zašto se penzionerka čitav dan ne javlja na telefon. Pronašao je komšinicu pored kreveta u lokvi krvi i pozvao policiju, a istražitelji su brzo uočili tragove, jer Slađana nije ni pokušala da ih skriva.

SAHRANA

IVANKA Rašković sahranjena je juče na mesnom groblju u Provu, u prisustvu prijatelja i sina koji je doputovao iz Austrije, gde živi i radi. Meštani kažu da je Ivanka bila vedra i čila, i da će im mnogo nedostajati.

Inače, Slađana je u selu poznata po krađama, a meštani otvoreno pričaju da nema kuće u koju nije upadala i odnosila šta stigne - novac i nakit, ali i hranu iz zamrzivača, meso iz pušnice... Poslednjih pet godina, kažu, konstantno je harala po domaćinstvima i niko joj ništa nije mogao.

- Osumnjičena ima supruga, vrednog domaćina i zemljoradnika. Kad bi on čuo šta je opet ukrala, čovek bi išao da vraća stvari i izvinjava se. Ali, pričalo se nedavno da su im i bračni odnosi dovedeni u pitanje jer on više nije mogao da trpi - priča nam jedan meštanin Prova.

Policija je u domu Ivanke Rašković zatekla ispreturane stvari, a pretresom je otkrivena veća količina novca, koju Slađana očigledno nije uspela da nađe. Uhapšena će biti saslušana danas u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu, ali su istražitelji već završili najveći deo posla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest