SVI ZNAMO DA NEMA KRIVICE NAŠE BOBE: Potresna ispovest brata devojke koja je stradala kod Bajmoka

R. Šegrt

04. 12. 2020. u 10:00

NE znamo još kako je tačno došlo do nesreće na pružnom prelazu, ali znamo da nema krivice moje sestre, jer nije napravila nijedan prekršaj. Ali nje nema više.

СВИ ЗНАМО ДА НЕМА КРИВИЦЕ НАШЕ БОБЕ: Потресна исповест брата девојке која је страдала код Бајмока

Foto "Subotičke"

Čuli smo da je jedan auto pre nje prešao preko pruge i da je rampa bila podignuta, kao i da uz taj prelaz postoji objekat koji zaklanja vidik vozačima.

Kroz suze ovako, za "Novosti", priča neutešni Branko Ugrinić, brat Slobodanke Bobe Ugrinić (31) iz Banatskog Velikog Sela, kod Kikinde, koja je u sredu ujutru poginula na pružnom prelazu u Bajmoku, kada je na njen "golf" naleteo putnički voz na relaciji Subotica - Sombor.

Foto "Subotičke"

Branko je juče na svom fejsbuk-profilu objavio iskrenu i bolnu poruku oproštaja od sestre, koja će danas biti sahranjena:

- Moje rođeno, moje sve na svetu. Moje najdraže biće me je napustilo zauvek. Volim te, seko.

Na ovako iskazanu tugu dobio je više od 450 izraza saučešća. Podršku su mu poslali drugari sa kojima su njih dvoje odrasli, kao i brojni meštani Banatskog Velikog Sela, Kikinde...

- Svi smo potreseni onim što se dogodilo. Ne dao Bog nikom ovakvu tugu. Znamo se od malih nogu, zajedno smo odrasli. Poslednja dva meseca imali smo dva slavlja, a sada velika tragedija. Boba se tog jutra vraćala s puta. Često je zbog posla bila u Subotici, ali je dolazila kući ovde u selo. Pitamo se kako je teška sudbina navela da bude na tom prokletom prelazu baš kada je nailazio voz - kaže nam prijatelj porodice Ugrinić.

NA ISTOM MESTU VIŠE ŽRTAVA

- Rekli su nam da je na tom mestu već poginulo nekoliko ljudi. Pa, dokle više tako? Dokle će se ginuti na pružnim prelazima? - pitali su se juče članovi porodice nastradale Slobodanke.

- Kazaljka na brzinometru njenog "golfa" zaustavljena je na 30 kilometara na sat, što znači da vozila oprezno. Koliko je brzo išao voz kad je vukao automobil po šinama 50 metara.

Putnički voz, koji je bočno udario u Slobodankin "golf", saobraćao je na relaciji Subotica.

Foto "Subotičke"

- Sombor i gurao je auto još pedesetak metara. Istraga će utvrditi šta je uzrok nesreće, jer je, za sada, nepoznato da li je mašinovođa imao beli signal, koji označava da je sve u redu, ili žuti, koji ga upozorava da postoji problem sa rampama i da treba da uspori na pružnom prelazu. Istražitelji treba da utvrde i da li je magla mogla da bude uzrok loše vidljivosti. Zasad je poznato samo da je pružni prelaz na ovom mestu obezbeđen rampama i signalizacijom, ali se ne zna njihova ispravnost. Izvesno je da su u trenutku uviđaja rampa i branici bili podignuti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!