OBRT U ISTRAZI SMRTI DEVOJKE IZ JAGODINE: Sumnjalo se da je Saru (22) usmrtio nevenčani suprug, a evo od čega je preminula

V.N.

17. 11. 2020. u 20:03

SARA Rođikov (22) iz Voljavča nadomak Jagodine umrla je u snu, najverovatnije usled predoziranja, pokazuju prve nezvanične informacije iz istrage.

ОБРТ У ИСТРАЗИ СМРТИ ДЕВОЈКЕ ИЗ ЈАГОДИНЕ: Сумњало се да је Сару (22) усмртио невенчани супруг, а ево од чега је преминула

Foto: Fejsbuk

Ona na telu jeste imala povrede, ali je pregledom utvrđeno da su one lakše i da nisu bile smrtonosne. Više tužilaštvo u Jagodini ipak je naložilo zadržavanje do 48 sati njenom nevenčanom suprugu Vladimiru M. (40), koji je i prijavio Sarinu smrt, zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici.

- Zasada nemamo kvalifikaciju dela, jer još nije završena obdukcija, niti su obavljene sve hemijske analize - rečeno je "Novostima" u Višem javnom tužilaštvu.


Sarino beživotno telo jutros je pronašao njen suprug Vladimir, koji je odmah pozvao policiju.

Komšije kažu da se ovaj bračni par iz jagodinskog naselja Strelište preselio u Voljavče pre nešto više od godinu i po dana. Imaju dečaka od godinu i po dana i tromesečnu devojčicu. Deca su privremeno smeštena u hraniteljsku porodicu dok se ne budu utvrdile okolnosti pod kojima je Sara preminula.

TUKAO MAJKU

- NE znam šta se dogodilo. Vladimir ranije jeste tukao Saru, a sa njima je živela i njegova majka Ružica. I nju je tukao u dvorištu, šutirao ju je, bila je sva krvava. Celog leta. Zato je verovatno i otišla od njih. Prema nama je uvek bio fin i nikada nikog nije dirao - priča komšinica.

Biserka Jakovljević, direktorka Gradskog centra za socijalni rad u Jagodini, kaže da su protiv Vladimira često podnošene prijave zbog nasilja u porodici, jer je bio nasilan i prema svojoj majci Ružici.

TRAGEDIJA Kuća u kojoj je živela žrtva, Foto Z. G.

- Zbog toga su Vladimiru izricane mere zabrane prilaska i komunikacije. Nikada mu nije bila izrečena zatvorska kazna, ali je više puta bio u zatvoru zbog toga što je kršio izrečene mere. To nasilje u porodici trajalo je godinama. Bio je nasilan i prema Sari, zbog čega su mu takođe izricane mere, ali prema deci nikada nije bio nasilan. Deca su zdrava, čista i dobro uhranjena. Veoma su se lepo brinuli o njima - kaže direktorka Jakovljević, i dodaje da je Sarino prvo dete iz ranije vanbračne zajednice, staro četiri godine, smešteno u hraniteljsku porodicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio