AKCIJA POLICIJE: Za vikend zaplenila više od 170 kilograma narkotika, od početka godine uhapšeno 1.200 ljudi

Tanjug

05. 10. 2020. u 11:49 >> 11:53

MINISTAR unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je tokom vikenda u dve akcije zaplenjeno više od 170 kilograma narkotika i uhapšeno više osoba koje su se bavile narko trafikingom.

АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: За викенд запленила више од 170 килограма наркотика, од почетка године ухапшено 1.200 људи

Milutin Labudović

Ministar je i povodom poslednje dve akcije u Jagodini i Kragujevcu pohvalio ozbiljan i odličan rad pripadnika kriminalističke policije u borbi protiv narko dilera, na kojoj je, kako je dodao, insistirao od prvog dana.

"Pripadnici policije na ovaj način pokazuju da su neumorni u radu, da za njih nema vikenda, da za njih nema subote i nedelje, nema dana ili noći, za njih postoji samo borba za sigurnost Srbije", rekao je ministar.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini uhapsili su P. M. (42) iz Jagodine i P. R. (42) iz Ćuprije zbog sumnje da su se bavili neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Foto: O.M.

Policija je u okolini Ćuprije zaustavila reno senik, beogradskih tablica, koje je vozio P. M. i pretresom automobila pronašla pet džakova marihuane ukupne težine 29 kilograma.

Nakon toga, pretresom kuće osumnjičenog P. M. pronađeni su veća količina marihuane i oprema za njeno uzgajanje u veštačkim uslovima.

Takođe, na teritoriji Jagodine i Paraćina pronađena su četiri zasada marihuane koje je, kako se sumnja, uzgajao P. M., dok se P. R. tereti da je pomagao osumnjičenom P. M.

U toj akciji policija je zaplenila ukupno 166,6 kilograma te droge. Osumnjičenima je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu.

Policjia je u Kragujevcu juče zaplenili i više od četiri kilograma narkotika i uhapsili D. J. (28) zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je pretresom stana osumnjičenog zaplenila oko 3,8 kilograma amfetamina i manju količinu kokaina, a pregledom''''alfa romea'''' kojim je upravljao, u kaseti pored menjača, pronađeno je i oko 200 grama heroina.

Ministar je podsetio da je od početka godine u policijskim akcijama zaplenjeno više od 5,8 tona narkotika, a u saradnji sa nadležnim tužilaštvima uhapšeno više od 1.200 dilera.

"I to ne sme da bude rezultat kojim će biti u potpunosti zadovoljni, zato želim da im dam ohrabrenje da nastave još odlučnije u bespoštednoj borbi za sigurnu i bezbednu Srbiju", poručio je Stefanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)