ZBOG IZAZIVANJA PANIKE: Krivična prijava protiv Raščića

M.D.

29. 09. 2020. u 17:43

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima dalo je nalog Centru bezbednosti u tom gradu da u redovnom postupku podnese krivičnu prijavu protiv predsednika Omladine Socijaldemokrata Sanina Raščića zbog krivičnog dela izazivanje panike i nereda.

ЗБОГ ИЗАЗИВАЊА ПАНИКЕ: Кривична пријава против Рашчића

Foto Pljevljanski portal

– Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima je odluku donelo nakon prikupljanja potrebnih obaveštenja i podataka u ranije formiranom predmetu povodom prijave građana i navoda u pojedinim medijima da je S. R. svojim izjavama o prirodi i motivima napada koji se 1. septembra desio u Pljevljima na njegovu štetu izazvao paniku među građanima u Crnoj Gori. O daljem postupanju tužilaštva javnost će biti blagovremeno obaveštena – navedeno je u saopštenju.

ODT Pljevlja je 4. septembra formiralo predmet povodom prijave građana i navoda u pojedinim medijima da Raščić svojim izjavama o prirodi i motivima napada koji se 1. septembra desio u Pljevljima izazvao paniku među građanima u Crnoj Gori.

Raščić je za Antenu M, početkom septembra  kazao da ga je grupa momaka napala na političkoj i nacionalnoj osnovi a mediji su od toga napravili senzaciju aludirajući da je napadnut od strane pravoslavnog življa i pristalica partija koje su osvojile vlast u Crnoj Gori.

Raščić je u pomenutoj izjavi datoj Anteni M kazao: „U Pljevljima svi strahujemo, situacija nije dobra“.

U pomenutoj izjavi rečeno je da je oštećen Raščićev automobil, a tada je izjavio da su mu upućene i psovke i pretnje.

Uvrede su, kako je tada kazao za Antenu M, uglavnom bile na političkoj osnovi, ali i na nacionalnoj.

Raščića su, početkom spetebra, napali pripadnici islamske veroispovesti, pisale su tada Pljevaljske novine napominjući da im je to nezvanično saopšteno iz Centra bezbednosti Pljevlja.

Isti izvor navodi da je Raščić „povukao prijavu protiv Karovića jer ne želi da ima dalje probleme sa njim“.

                                                                                             

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)