OSUMNJIČENOM ZA SILOVANJE DEČAKA PRODUŽEN PRITVOR: Privodi se kraju istraga o zlostvljanju dečaka u Sremskim Karlovcima

LJ. P.

23. 09. 2020. u 09:59

ISTRAGA o seksualnom zlostavljanju devetogodišnjeg dečaka iz Sremskih Karlovaca, za koje je osumnjičen A.P. (30) iz istog mesta, u Višem javnom tužilaštvu se privodi kraju.

ОСУМЊИЧЕНОМ ЗА СИЛОВАЊЕ ДЕЧАКА ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Приводи се крају истрага о злоствљању дечака у Сремским Карловцима

Foto: Depositphoto

Još uvek im, kako nam je rečeno, nije dostavljen nalaz i mišljenje tima za sudsku psihijatriju, a kada to bude učinjeno, biće podignuta optužnica.

U dosadašnjoj istrazi su ispitani svi svedoci za koje je tužilaštvo smatralo da imaju neposredna saznanja koja su neophodna za krivični postupak.

Sremskokarlovčaninu A.P. osumnjičenom da je silovao devetogodišnjeg dečaka je ponovo produžen pritvor i on će iza rešetaka ostati do 22. oktobra da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, zbog bojazni od ponavljanja dela, ali i zbog uznemirenja javnosti.

Tridesetogodišnjak, za koga saznajemo da je bliski dečakov rođak, sumnjiči se da je u noći između 14. i 15. juna seksualno zlostavljao mališana. On ga je sa sobom odveo na jednu rođendansku proslavu u naselju Doka-Čerat u Sremskim Karlovcima gde je bilo dosta gostiju, a kući ga je vratio oko četiri sata ujutro.

Na putu do kuće, prema nezvaničnim saznanjima, A.P. je dečaka nosio u naručju, jer se dete nije osećalo dobro, a onda je dok su prelazili preko livade, kako se sumnja, napastvovao devetogodišnjaka, posle čega ga je odveo kući.

Mališan je odmah legao da spava i dugo nije ustajao iz kreveta, što je njegovim roditeljima, posebno majci bilo sumnjivo. Dečak je, međutim, rekao da ga jako boli stomak, te su ga odveli kod lekara na pregled, na kojem je utvrđeno da ima ozbiljne povrede i da je seksualno zlostavljan, i slučaj je odmah prijavljen policiji.

Mada otežano govori zbog problema sa sluhom, dečak je sposoban za komuniciranje i dao je iskaz o onome što mu se dogodilo.

Inspektori su, po saznanju šta se dogodilo devetogodišnjaku, obavili razgovor sa više osoba koje su prisustvovale rođendanskom slavlju, a uzeti su i brisevi za DNK analizu, kao i delovi odeće. Desetak dana kasnije uhapšen je A.P., dečakov rođak, koji ga je i odveo na proslavu.

NEGIRAO

PRILIKOM privođenja, A.P. je prema nezvaničnim saznanjima, tvrdio da je bio pijan i da se ne seća šta se te večeri, odnosno u noći između 14. i 15. juna dešavalo na rođendanskom slavlju na koje je sa sobom poveo i devetogodišnjaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PAMTIMO JE IZ PORODIČNOG BLAGA: Ova glumica je rođena sestra Ivice Dačića (FOTO)