NOVI DETALJI UBISTVA U HERCEG NOVOM: Šta se vidi sa LJiljaninog bankovnog računa

V. VUJNOVIĆ

21. 09. 2020. u 07:00

ZA ubistvo kanadske državljanke LJiljane Simić (54), čije je telo sa vidnim opekotinama po glavi i rukama policija pronašla u petak na nepristupačnom terenu u zaseoku Lazarevići na Mokrinama, nadomak Herceg Novog, osumnjičeni su Zoran Marić iz Foče i Radomir Delić iz Vlasenice.

НОВИ ДЕТАЉИ УБИСТВА У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Шта се види са Љиљаниног банковног рачуна

Foto Instagram

Obojica su nastanjena u Herceg Novom. Delić je zbog sumnje za saučesništvo u ovom stravičnom zločinu ubrzo uhapšen u Crnoj Gori, a Marić, koji se smatra "neposrednim izvršiocem", efikasnom akcijom policije RS juče je lociran i priveden u Foči.

Marić je, kako "Novosti" saznaju, višestruki povratnik u izvršenju raznih krivičnih dela zbog kojih je često privođen. Na dugom spisku zlodela su prevare, iznude, krađe, pokušaj silovanja, pa čak i prijavljivanje lažne vlastite otmice?!

Nestanak LJiljane Simić prijavila je porodica još 6. septembra. Tada je ona sa dubrovačkog aerodroma trebalo da otputuje u Kanadu, ali je, u međuvremenu, potvrđeno da nije prešla granicu Crne Gore. Simićeva je boravila u Kotoru, po sedam-osam meseci godišnje, dok je ostalo vreme provodila sa decom u Kanadi. Poslednji put su je komšije i videle u Kotoru 5. septembra kada je napuštala stan.

ZABAVLJALA SE SA TAKSISTOM?

LJILJANIN bivši suprug tvrdi i da je od poznanika dobio informaciju da se ona, navodno zabavljala sa nekim muškarcem iz Podgorice:

- LJiljana mi je pričala o njemu, da je tobože neki policajac po struci, a ispalo je da je taksista. Nekoliko dana pred njen polazak za Kanadu su se posvađali.

Kakav je bio dalji sled događaja utvrdiće istraga, a prema navodima Vladimira Krstanovića, Simićkinog bivšeg supruga, koje su juče preneli pojedini mediji, ona je navodno htela da proda stan u Kotoru i da kupi manji. On pretpostavlja da je monstruozno ubistvo počinjeno iz koristoljublja. Navodno je Marić često telefonom kontaktirao sa LJiljanom, nakon njenog nestanka dolazio u stan u Kotoru, pokušao da proda njen džip i da plaća njenom kreditnom karticom.

Foto Tanjug

Nezvanično, upravo je ta kartica blokirana iz centra banke jer su "podizane neuobičajeno velike sume novca".

- Na osnovu njenog izveštaja sa viza kartice, gde je u uobičajenim uslovima LJiljana trošila oko 4.000 dolara mesečno, vidi se da je poslednjeg meseca, sa njenog računa podignuto čak 17.000 dolara - ispričao je Krstanović. - Na jednoj lokaciji, sa koje je pokušavao da plati LJiljaninom karticom na pumpi u Kotoru, viđen je čovek koji vozi LJiljanin džip i kako sipa gorivo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)