NI POSLE 7 GODINA: Ne zna se ko je na severu KiM ubio pripadnika EULEKS-a

Tanjug

19. 09. 2020. u 22:40

MISIJA EU za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) i kosovska policija odali su počast Audrijusu Šenavičijusu, carinskom službeniku Euleksa koga su pre sedam godina ubili nepoznati počionioci na severu KiM dok se vozio na posao.

НИ ПОСЛЕ 7 ГОДИНА: Не зна се ко је на северу КиМ убио припадника ЕУЛЕКС-а

Foto: P. Milošević

Počinioci ovog ubistva još uvek nisu identifikovani, a šef Misije Lars-Gunar Vigemark, apelovao je na sve one koji nešto znaju o ovom slučaju da pomognu da se slučaj reši.

Za Misiju Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu 19. septembar je tragičan dan, saopštio je Euleks.

U znak sećanja na Šenavičijusa, šef Misije Vigemark, zamenik generalnog direktora kosovske policije za resurse Dejan Janković i zamenik predsednika opštine Zvečan Nenad Popović posetili su danas mesto na kojem je zvaničniku Euleksa oduzet život i položili venac na njegovo spomen mesto.

"Danas stojimo ovde, na mestu na kojem je naš kolega Audrijus Šenavičijus iz Litvanije ubijen pre tačno sedam godina", kazao je Vigemark.

"Ovaj zločin još uvek nije rešen. Uprkos dugim istragama prvenstveno od strane samog Euleksa, ovo ubistvo ostaje nerešeno. Kada je Euleks završio svoj izvršni mandat u pravosuđu 2018. godine, ovaj predmet ubistva predat je kosovskim organima. Oni sada vode ovaj slučaj, ali još nema rezultata," rekao je Vigemark.

On je uputio apel svima koji imaju informacije o ovom slučaju, na one koji znaju nešto o onome što se ovde dogodilo pre sedam godina, da se jave i objasne šta se dogodilo.

"Vaša anonimnost će biti zagarantovana. Tu je i vrlo značajna finansijska nagrada za informacije koje će voditi ka rešavanju ovog predmeta. Ali ovde nije reč o novcu, već o pravdi i još jednom primeru nekažnjavanja. Pravda je potrebna porodici žrtve, svima ovde na Kosovu, regionu, a takođe i Evropskoj uniji", naglasio je šef Misije EU.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije