GRBOVIĆA SU OKRUŽILI I UDARALI: Šta je sve rekao svedok u nastavku suđenja za ubistvo ispred kluba "Nana"

S. J. M.

16. 09. 2020. u 18:18

NA suđenju Nedeljku Grboviću optuženom za ubistvo Aleksandra Savkovića i ranjavanje Adija Isenovića ispred kluba "Nana" pre tri godine juče je u Višem sudu u Beogradu svedočio konobar Prvoslav Koprivica.

ГРБОВИЋА СУ ОКРУЖИЛИ И УДАРАЛИ: Шта је све рекао сведок у наставку суђења за убиство испред клуба Нана

Klub "Nana" ispred kog se dogodio zločin /Uhapšeni Nedeljko Grbović - Arhiva Novosti

On je ispričao da je sa ulaznih vrata kluba video tuču u kojoj je učestvovalo više od deset ljudi, da su se jurili i da se nije znalo ko koga bije. Video je Stevana Dukića člana obezbeđenja kluba i optuženog za učestvovanje u tuči, kako leži na betonu.

- Grbović je prišao da smiruje, kada ga je taj Isenović koji je bio izrazito mršav i srednje visine počeo udarati pesnicama po leđima - kazao je Koprivica. - Oko Grbovića je bio i Savković i još dva, tri momka koji su ga okružili psovali i udarali, a on se branio rukama. Taj Isenović se zaleteo na njega, a Grbović je nešto podigao, začuo se pucanj i ja sam pobegao u klub.

Koprivica je kazao da je posle manje od minuta opet izašao na ulazna vrata i video Savkovića i još dva momka kako idu ka Grboviću i psuju ga i kako je Savković levom rukom podigao košulju kod pojasa:

- Mislili smo da ima pištolj i ponovo pobegli unutra i onda se začuo pucanj. Kad sam izašao video sam da Savković leži, a Grbović stoji pored. Rekao mi je zovite Hitnu i seo u auto i otišao.

AFEKTI PRILIKOM svedočenja sudski veštak Bojana Kecman je kazala da je prilikom tog događaja Grbovićeva sposobnost upravljanja postupcima bila smanjena, ali ne bitno i da je postojala povišena emocionalna napetost. U dopunjenom nalazu s obzirom da je Grbović kasnije izmenio odbranu i detaljnije ispričao šta se dešavalo, veštak je kazala da je došlo do razvoja afekta gneva srednjeg intenziteta. Stručni savetnik odbrane Milutin Nenadović tvrdio je da je Grbović bio u afektu straha visokog intenziteta.

Ovaj svedok je kazao i da je ranije Savković pravio probleme, jer je nekoliko puta hteo sa pištoljem da uđe u klub "Nana":

- Desetak dana pre ubistva je pravio probleme unutra pa su ga izbacili, nakon čega se vratio sa heklerom i pitao: "Imam li ja neki problem sa vama?" Grbović mu je oteo taj hekler, a Savković se posle smirio. Grbovića je sa njim bio u dobrim odnosima, dva dana pre ubistva vozio je Savkovića kući svojim kolima, jer je ovaj bi pijan.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK PLJAČKE NA NOVOM BEOGRADU: Mladić napao ženu na ulici, počeo da je davi zbog lančića (VIDEO)