POČELO SUĐENJE ZA UBISTVO MILOŠA RADOJKOVIĆA Optuženi: Nisam kriv, dokazi su mi podmetnuti

J. Ć.

07. 09. 2020. u 12:13

PRED Višim sudom u Nišu danas je počelo suđenje Darku M. (33) iz Niša, optuženom da je 20. novembra prošle godine u elitnom naselju Beverli Hils oko 17 časova hicima iz vatrenog oružja usmrtio Miloša Radojkovića (25) , zvanog Rebro, iz sela Tešica kod Aleksinca.

ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО МИЛОША РАДОЈКОВИЋА Оптужени: Нисам крив, докази су ми подметнути

Foto: Arhiva VN

-Nisam kriv, dokazi su mi podmetnuti, nemam ništa sa ubistvom i ne želim da odgovaram na pitanja tužilažtva i odbrane jer mi u KPZ nije omogućen poverljiv razgovor sa mojim advokatima, zbog korone-rekao je Darko M.


Kobnog dana, Radojković je motorom došao iz grada da supruzi koja je bila u drugom stanju i detetu donese kolače. Posle nekoliko minuta, kranuo je nazad ka gradu, jer je žurio, kada se na pragu svoje kuće suočio sa ubicom koji ga je čekao ispred i odmah prosuo po njemu paljbu. Ispaljeno je preko deset hitaca od kojih su dva bila smortonosna po Miloša. Pogođen je dok je pokušavao da pobegne ka garaži ka garaži u kojoj mu je bio parkiran automobil.

Ubica je uspeo da pobegne, a u prvi mah nije bilo poznato da li je imao pomagače, kao ni da li je u pitnaju delo amatera ili profesionalca. Sumnja je, međutim, pala na Miloševog druga Darka M. sa kojim je Miloš imao razmirice u poslednje vreme, a kojeg je policija uhapsila dva dana nakon Miloševog ubistva. Da je umešan u ovaj zločin, policija je posumnjala jer je njmu krajem juna prošle godine zapaljen automobil “mercedes”, a osumnjičeni za to delo bio je upravo ubijeni Miloš Radojković, protiv kogjeg se pred Osnovnim javnim tužilaštvom vodio postupak, a koji je uhapšen pošto je na kanti sa benzinom koja je ostavljena pored olupine, pronađen njegov DNK.

Nezvanično se saznaje da su Mitić i Radojković kontaktirali preko zajendičkih prijatelja, te da je navodno Darko tražio da Rajković plati odštetu za zapaljeni “mercedes” i da se pomire. Radojković je navodno to obećao, ali nikada nije ispunio pa se pretpostavlja da je Darko odlučio da stvar uzme u svoje ruke, zbog čega je završio na sudu.

Zasada nije poznato da li optužba poseduje neposredne dokaze o umešanosti Darka u zločin na Bevrli Hilsu, ali je on uhapšen i nalazi se u pritvoru do suđenja, s obzirom na kvalifikaciju dela za koje je zaprećena kazna veća od pet godina.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna