HAPŠENJE MALIH PREDUZETNIKA: Uhapšeni zbog sumnje da su prali novac

Z.U.

02. 09. 2020. u 16:42

POLICIJA je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, u nastavku akcije sprečavanja pranja novca, uhapsila još 15 osoba. Reč je o rukovodiocima građevinskih radnji,osumnjičenih da su malverzacijama stekle protivpravnu imovinsku korist od 48.783.660 dinara.

ХАПШЕЊЕ МАЛИХ ПРЕДУЗЕТНИКА: Ухапшени због сумње да су прали новац

Foto Depositphotos

Policija je 17. avgusta ove godine u okviru ove akcije uhapsila 24 osobe, među kojima je i poreski inspektor S.I., koji se tereti da je od 2017. do 2019. godine organizovao više privrednih društava i dogovarao uplate po fiktivnim fakturama preduzetničkih radnji po osnovu kojih su osumnjičeni protivpravno prisvojili 91 milion dinara.

U nastavku ove akcije, policija je uhapsila preduzetnike D. Đ. (29), A. Đ. (23) ,M. S. (29), M. K. (21), D. M. (38) , D. Z. (32), T. N. (31), M. L. (37), B. M. (26), L. M. (40), Z N (24), B. M. (55), G. S. (51), Z. S. (64) i N. S (56).

Postoje osnovi sumnje da su oni, po prethodnom dogovoru sa osumnjičenim poreskim inspektorom S.I., na svoje ime registrovali fiktivne građevinske radnje, na čije račune su privredna društava "Balkan construction" DOO Predejane, "Sleme VL" DOO, "Potens perforacija" DOO Požega i GZR "VS Unikop" Sredor, uplaćivala novac za fiktivne poslove.

Oni su potom podizali novac i za sebe zadržavali procenat, a ostatak vraćali osumnjičenom S. I. koji je takođe zadržavao deo za sebe, a ostatak vraćao odgovornim licima navedenih privrednih društava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)