LALIČIĆ USKORO PRED SUDOM: Hrvatska policija izručila Crnoj Gori osumnjičenog za ubistvo Bogdana Milića

S.Đ.

23. 07. 2020. u 20:44

CETINjANIN Pero Laličić (22), koji se optužnicom Specijalnog državno tužilaštva 11.juna prošle godine učestvovao u ubistvu sugrađanina Bogdana Milić, izručen je Crnoj Gori iz Hrvatske.

ЛАЛИЧИЋ УСКОРО ПРЕД СУДОМ: Хрватска полиција изручила Црној Гори осумњиченог за убиство Богдана Милића

Foto: Depozitfotos

- P.L. je sproveden u Crnu Goru radi prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podgorici zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju, kao i krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija - saopšteno je iz Uprave policije.

Laličić se tereti da je sa okrivljenim Mitorm Markovićem, Lazarom Nedovićem, Mošom Paovićem, Žarkom Pejakovićem te i sa još nekim, za sada neidentifikovanim osobama, u toku 2019. godine bio član organizovane kriminalne grupe.

Takođe, njemu se na teret stavlja da je 11. juna 2019. godine na Cetinju, sa okrivljenim Nedovićem od okrivljenog Markovića preuzeo ilegalno nabavljeno oružje nakon čega su došli u ugostiteljski objekat "Portun" gde su ispalili više projektila u pravcu Bogdana Milića koji je od zadobijenih povreda preminuo. Tom prilikom od ispaljenih projektila teško su povređeni Dragan Vušurović , Goran Vušurovići Marko Vujačić.

Crnogorska policija je odmah nakon zločina otkrila identitete osumnjičenih i prikupila dokaze protiv njih. Istraga ukazuje da je Laličić zajedno sa Nedovićem direktni počinilac ubistva.

Prema sumnjama istražitelja, Nedović i Laličić nosili su silikonske maske i kačkete kada su ušli u kafić ,,Portun", u samom centru grada, i ispalili više hitaca u Milića i goste lokala. Ostali optuženi terete se za logističku podršku ovom zločinu, odnosno za stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo putem pomaganja u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna