MARTINA NA VRATU NOSILA SIMBOL BESMRTNOSTI: Novi detalji dvostrukog ubistva i samoubistva (FOTO/VIDEO)

Lj. P.

05. 03. 2024. u 20:11

MARTINA P.S. (23) za koju se sumnja da je sa suprugom Lavom P.S. (25) usmrtila svoju decu, jednogodišnjeg i trogodišnjeg sina, oko vrata je nosila privezak - krst ank, koji je simbol besmrtnosti.

МАРТИНА НА ВРАТУ НОСИЛА СИМБОЛ БЕСМРТНОСТИ: Нови детаљи двоструког убиства и самоубиства (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Lj.P.

To su potvrdile komšije u Ulici Tome Maretića u Petrovaradinu, gde je mladi bračni par, prethodne dve godine, kao podstanari tu živeli sa dvojicom sinova.

Inače, kuća u Petrovaradinu je i dalje zapečaćena. Kapija je takođe zatvorena, a sa štrika i sušilica je skinut veš. Podstanari koji su tu živeli, od petka su se odatle iselili.

Inače, Ank je egipatski hijeroglif koji ima značenje „večni život“. Egipatski bogovi su često prikazivani kako nose predmet ovog oblika, ili ga drže u rukama prekrštenim na grudima. Ank je još poznat pod imenima „ključ života“, „ključ Nila“ i „koptski krst“.

Ank se često pojavljuje u egipatskim grobnicama i na drugim predmetima. Često su prikazani na vrhovima prstiju božanstava koja daruju večni život mumiji preminulog.

Stari Egipćani su često nosili ank kao amajliju, nekad zajedno sa simbolima snage i zdravlja. Ank je bio simbol Sunca i gotovo uvek je izrađivan od zlata, ili od uglačanog bakra. Ogledala su često pravljena u ovoj formi.

Foto: Shutterstock

Ank se koristi kao simbol u modernoj ezoterici i gotskoj potkulturi, ali tu njegovo značenje nije sasvim jasno. Pop kultura koristi ank kao simbol besmrtnosti.

BONUS VIDEO  - KUĆA STRAVE U PETROVARADINU: Dvoje dece nađeno mrtvo, presudili im roditelji, pa skočili sa solitera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!