DANAS ČETIRI GODINE OD UBISTVA STEFANA FILIĆA (18) U VELIKOJ PLANI: Još bez pravosnažne presude krivcima

J. I.

02. 02. 2024. u 10:54

Na današnji dan, pre četiri godine, od posledica teških batina preminuo je osamnaestogodišnji maturant Stefan Filić iz Velike Plane. Mladići koji su ga pretukli nasmrt su uhapšeni istog dana, ali i dalje nema pravosnažne presude za ovaj užasan zločin.

ДАНАС ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ОД УБИСТВА СТЕФАНА ФИЛИЋА (18) У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ: Још без правоснажне пресуде кривцима

FOTO: Privatna arhiva

Stefan Filić pretučen je, bez ikakvog povoda, 2. februara 2020. godine ispred diskoteke u Velikoj Plani, kada je bio u društvu mlađeg brata. Na njega su nasrnula trojica mladića, a kada je pod udarcima pao na zemlju, jedna od njih šutnuo ga je u glavu. Preminuo je od posledica teških batina 30 sati kasnije.

Prvooptužen Nikola Bojović i drugooptuženi Mitar Pandurević su u ponovljenom postupku pred Višim sudom u Smederevu, osuđeni na zatvorske kazne od 18 i 15 godina za teško ubistvo u saizvršilaštvu. Čeka se odluka Apelacionog suda u Beogradu na prvostepenu presudu. Bojović je u pritvoru od dana ubistva, a Pandurević je u kućnom pritvoru već godinu dana.

Pred Osnovnim sudom u Velikoj Plani tek pre desetak dana izrečena je prvostepena presuda trećem vinovniku ovog tragičnog događaja Predragu Stoiljkoviću, koji je za nasilničko ponašanje u tuči dobio kaznu od dve godine i osam meseci zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave