VESNU MUŽ PRELJUBNIK UBIO IZ BLIZINE, U KOLIMA: Otkrivamo rezultate obdukcije posle zločina u Kruševcu (FOTO/VIDEO)

S. BABOVIĆ

15. 11. 2023. u 21:00

VESNU Ristić (49) ubio je suprug Zoran (52) hicem iz vatrenog oružja, iz blizine, pokazali su rezultati obdukcije, saznaju "Novosti".

ВЕСНУ МУЖ ПРЕЉУБНИК УБИО ИЗ БЛИЗИНЕ, У КОЛИМА: Откривамо резултате обдукције после злочина у Крушевцу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto:S.Babović,FB

- Pred istražiteljima je ostala samo jedna dilema, da li je Ristić upucao suprugu u kolima, a potom je samo izbacio iz vozila pored puta Kruševac - Trstenik, između sela Kukljin - Jasika ili su supružnici bili van vozila pored istog puta u trenutku kada se dogodilo ubistvo - navodi izvor „Novosti“ iz istrage. - Na licu mesta, pored beživotnog ženskog tela, osim veće lokve krvi, nisu nađeni drugi tragovi.

Sa najnovijim pristiglim rezultatima istrage, razrešen je i važan element istrage u vezi sa rekonstrukcijom ovog složenog zločina: gde se i kako dogodilo ubistvo Vesne Ristić. Zoran Ristić je prvim pucnjem iz vatrenog oružja teško ranio Ivanu K.(44) kod garaža zgrade u naselju Rasadnik u Kruševcu, između 6.30 i 6.45.

Potom je pokupio suprugu Vesnu i nju usmrtio kod kamenoloma u ataru sela Kukljin, nedaleko od Kruševca. Na kraju, kolima je nastavio dalje ka Milutovcu. Stigao je do porodične kuće, gde nije bilo nikoga. Svi Ristići nalazili su se nedaleko odatle, u Velikoj Drenovi, gde su kalemili u polju.

- Prvo je pozvao oca telefonom, ispričao da je ubio dve žene i najavio da će izvršiti samoubistvo, otac mu je rekao gde se nalaze i ubica je krenuo ka njima – iznosi izvor „Novosti“. - Ristići su potom raspustili sve sezonce i radnike, sa kojima su bili na njivi, a otac je sinu krenuo u susret na traktoru. Kada su se sreli, sin je prvo ponovio da je izvršio dvostruko ubistvo, mislivši pritom da ni ljubavnica nije živa. Ocu je predao papire i dokumentaciju o svojim dugovima.

ŠTA JE DO SADA POZNATO?

ZA sada je, prema saznanjima „Novosti“, poznato da Ivana K, nije želela da otpočne svoj život sa Zoranom, da je Zoran bio u dugovima, zbog kocke, pozajmica od komšije, prijatelja i brata i kredita uzetog da delimično podmiri dugove, a delimično, pomogne Ivani da otkupi deo stana, u kome je svojevremeno živela sa svojim suprugom.

Poznato je i da se Ivana razvela u petak. Živela je na dve adrese, u stanu u Rasadniku, gde je i radila u trgovini od pre mesec dana, dok je leti uglavnom bila kod prijatelja u Dedini, koji ju je primio nakon što se posvađala sa porodicom svog supruga. Zoran je još bio u braku sa Vesnom.

Potom je Zoran krenuo svojim kolima ka Milutovcu, dok je otac na traktoru bio ispred njega. Kada je sin zastao, otac Ratko Ristić, se okrenuo da vidi šta se dešava i primetio da sin razgovara mobilnim telefonom i pokazuje mu rukom da produži, što je otac i učinio. Stariji Ristić se našao na jednoj oštrijoj krivini, nekih 50 - ak metara dalje, kada je začuo pucanj. Bio je to trenutak kada je Zoran oduzeo sebi život.

Foto: S. B.

Otac Ratko Ristić

- Otac potom okreće traktor, silazi sa vozila i počinje trči ka licu mesta, ali tamo je već bila policija, koja je opkolila Zoranov auto, budući da je prethodno locirala ubicu i imala nameru da ga liši slobode – iznosi izvor „Novosti“. - Otac je insistirao da vidi sina, prema njegovim rečima, „bilo živog ili mrtvog“, ali mu to, s obzirom na okolnosti, nije bilo dozvoljeno.

BONUS VIDEO - DVE ŽENE UPUCANE ZA DVA SATA: Načelnica Hitne o prizoru koji su zatekli na mestu zločina u Kruševcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave