ZAGLAVIO U DUGOVIMA, HTEO SA LJUBAVNICOM DA OTKUPI STAN: Svi detalji jezivog zločina u Kruševcu, Zoran ranio Ivanu, pa ubio ženu i sebe (FOTO)

S. BABOVIĆ

13. 11. 2023. u 21:22

ZORAN Ristić (52) iz Milutovca pucao je jutros u glavu svojoj ljubavnici Ivani K. (44), zatim ubio suprugu Vesnu (49) i na kraju se upucao u kolima u trenutku kada je policija pokušala da ga uhapsi.

ЗАГЛАВИО У ДУГОВИМА, ХТЕО СА ЉУБАВНИЦОМ ДА ОТКУПИ СТАН: Сви детаљи језивог злочина у Крушевцу, Зоран ранио Ивану, па убио жену и себе (ФОТО)

Foto: Fejsbuk

Ovako bi se najkraće opisao krvavi pir, koji je započeo jutros oko 6.30 u Kruševcu, a završio se 30 kilometara dalje na lokalnom putu ka Trsteniku. Lekari Kliničkog centra Niš i dalje se bore za život teško ranjene Ivane, a istražitelji još sklapaju sve kockice ovog nezapamćenog zločina.

Prema svedočenju više sagovornika "Novosti", Ivana K., iz sela Dedine, koja je bila u emotivnoj vezi sa Zoranom, nađena je sa teškom povredom glave oko 6.45 u naselju Rasadnik, na periferiji Kruševca. Lokva krvi kod garaža gde je upucana celog dana je svedočila o zločinu koji se tu dogodio.

- Po izlasku ekipe na teren, zatekli smo žensku osobu sa prostrelnim povredama glave u jako teškom, po život ugrožavajućem stanju - predočava, za "Novosti", dr Marija Baltić, načelnica Hitne službe u Kruševcu. - Posle hitnog zbrinjavanja, transportovana je na Odeljenje hirurgije Opšte bolnice u Kruševcu, a zatim i u niški Klinički centar.

Dva sata kasnije, Hitna pomoć je ponovo bila na terenu. Ovoga puta na regionalnom putu Kruševac - Trstenik, odnosno u pravcu Jasike ka Kukljinu. Pored puta je nađeno beživotno telo Vesne, koju je Zoran najverovatnije ubio u autu, a zatim njeno telo bacio u jarak. Lekari su mogli samo da konstatuju smrt nesrećne žene.

IMAO I RANIJE LjUBAVNICE

SVI u selu su znali da je Zoran bio slab na žene - pričaju meštani. - Ovo mu je treća ljubavnica, a ženu koju je ubio je doveo u kuću dok je bila baš, baš mlada... Nje nam je svima najviše žao. Bila je mnogo vredna, sve je radila za njega i decu. Bio je dobar čovek, ali pare su ga iskvarile.

Policija vrlo brzo kao počinioca identifikovala Zorana Ristića, iz Milutovca kod Trstenika, koji je poslednjih meseci radio u Kruševcu. Počela je potraga za ubicom. Locirali su ga na putu Velika Drenova - Stragari, nedaleko od rodnog sela. Bio je u kolima. U trenutku kada su pokušali da, uhapse, on je ispalio hitac sebi u glavu.

Samoubistvu je prethodio Zoranov susret sa ocem, Ratkom Ristićem.

Foto: S. B.

Zoranov otac Ratko Ristić

- Mi smo bili u Velikoj Drenovi, radili smo kalemove, a on je najpre došao u Milutovac, onda me je pozvao telefonom, da se nađemo na njivi, da mi da neke papire, potvrde da znam kome šta duguje, i ugovor o kreditu - svedoči, za "Novosti", Zoranov otac Ratko. - Pošao sam ka Milutovcu traktorom, a on iza mene kolima, kada sam se okrenuo, video sam da telefonira i odmahnuo je rukom, da produžim. Kad sam se javio na telefon, samo je rekao: "Ja sam završio posao, sredio sam, ubio njih obe, sad je red na mene". Nisam verovao šta mi govori. Nekoliko trenutaka kasnije čuo sam pucanj. Vratio sam se nazad, ali sve je već bilo gotovo... Ubio se u kolima.

Ratko kaže da je očajan zbog žrtava i svega što je snašlo njegovu časnu porodicu, koja je živela od poljoprivrede i kalemarstva.

- Zaglavio je sa dugovima, dugovao je komšiji, bratu, banci mislim 13.000 evra, valjda je sa ljubavnicom hteo da otkupi stan, koji je imala sa suprugom, od koga je ovih dana trebalo da se razvede. Nije mnogo pričao o tome, nismo bili u kontaktu. Pomagali smo mu koliko smo mogli, ali nije vredelo, bio je tvdoglav, a imamo i drugog sina, koji takođe ima svoju decu.

Foto: Fejsbuk

Zoran sa suprugom Vesnom
 

Otac priča da se se Zoran i Vesna nisu sudski razveli, da su bili zajedno 30 godina, izrodili dve divne ćerke, i dočekali četvoro unučadi...

- Ne znam šta mu je sve to trebalo. Pričao sam mu da nije u redu što je počeo da živim sa tom drugom ženom, ali nije me slušao. Bili su u dugovima, stalno se zaduživao - kaže nam Ratko. - Zaposlio se u fabrici auto-delova, radila je i njegova supruga. Savetovali smo ga da se drugačije ponaša, da se ne zadužuje i da vraća dugove, ali i da se okane neverstva, čemu je bio sklon. Nije hteo da sluša. Danas je već bilo kasno za svaki razgovor i savet.

Foto:FB

Pištolj bio nelegalan

POLICIJI ranije nije bilo prijavljivano nasilje u ovoj porodici. Oružje, koje je pronađeno u automobilu Zorana R., a kojim je pucao na Ivanu i njime presudio supruzi Vesni kod starog kemenoloma u selu Kukljin, a zatim i sebi, bilo je nelegalno.

BONUS VIDEO - DVE ŽENE UPUCANE ZA DVA SATA: Načelnica Hitne o prizoru koji su zatekli na mestu zločina u Kruševcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024