SASLUŠAN UJAK MASOVNOG UBICE IZ MLADENOVCA: Negira da je znao za oružje nađeno na njegovom imanju, gde se krio Uroš B.

Јелена Илић
Jelena Ilić

26. 05. 2023. u 18:18

G.G. (49) iz Kragujevca, ujak višestrukog ubice iz Dubone kod Mladenovca, Uroša B. koji je ubio osmoro mladih ljudi i dvadesetoro ranio, uhapšen zbog oružja pronađenog u njegovoj kući, na današnjem saslušanju u tužilaštvu u Smederevu negirao je izvršenje krivičnog dela.

САСЛУШАН УЈАК МАСОВНОГ УБИЦЕ ИЗ МЛАДЕНОВЦА: Негира да је знао за оружје нађено на његовом имању, где се крио Урош Б.

Foto:Z.Gligorijević

Njemu se na teret stavlja da je u pomoćnim objektima svog domaćinstva imao veću količinu ilegalnog oružja, municije i delova za oružje, kao i da je u jednom od tih objekata pronađen i uhapšen Uroš B. nakon masovnog ubistva. On je izneo odbranu i negirao navode iz krivične prijave, saopštilo je Više tužilaštvo u Smederevu. 

Tužilaštvo traži da mu sudija za prethodni postupak odredi pritvor zbog mogućeg uticaja na druge svedoke i uznemirenja javnosti.

Podsetimo, Uroš B. se posle masovnog ubistva krio se u domaćinstvu svog ujaka G. G. u selu Vinjište kod Kragujevca, gde je i uhapšen desetak časova nakon zločina. Prilikom hapšenja, u pomoćnim prostorijama gde se krio Uroš B. pronađena je i veća količina oružja. Reč je, kako nezvanično saznajemo, o automatskoj puški, četiri ručne bombe i dosta municije.

I otac Uroša B. u čijoj kući je takođe nađena veća količina oružja i municije, podsetimo, takođe je negirao da zna čije je oružje i odakle u njegovoj kući.

Arsenal oružja, podsećamo, pronađen je u vikendici u naselju Varovnica kod Šepšina u kojoj je živeo Uroš B.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!