TERORISTIČKI AKT U MLADENOVCU: Ubica iza rešetaka, dvoje ranjenih u kritičnom stanju

V.N.

04. 05. 2023. u 23:31 >> 20:53

KAKO "Novosti" saznaju u terorističkom aktu u Mladenovcu u noći između četvrtka i petka ubijeno je čak osam ljudi, a četrnaestoro je ranjeno. Sedmoro je u kritičnom stanju. Za ovaj teroristički akt uhapšen je Uroš Blažić. On je pucao iz automatske puške i pištolja.

ТЕРОРИСТИЧКИ АКТ У МЛАДЕНОВЦУ: Убица иза решетака, двоје рањених у критичном стању

Foto N. Živanović

20.30 Poznato stanje ranjenih

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je danas da su troje od sedmoro žrtava napada masovnog ubice u okolini Mladenovca operisani u tom centru i da je njihovo stanje stabilno.

Što se ostalih pacijenata tiče, Ašanin je rekao da su dvoje u jako kritičnom stanju.

- Jedna pacijentkinja sa povredom glave i oka i jedna pacijentkinja sa teškim povredama stomaka, jetre, desnog bubrega i transverzalnog kolena - naveo je Ašanin.

18.00 Policija odredila zadržavanje masovnom ubici

Policija je odredila zadržavanje Urošu Blažiću u trajanju od 48 sati.

16:50 Uroš B. doveden u policijsku stanicu

Naime, policija ga je prvo vodila da pronađe i preda pušku kojom je pucao, pa je iz tog razloga u stanicu stigao tek u kasnim popodnevnim satima.

Foto N. Živanović

Foto: N. Živanović

15.00 Nove mere

Članovi Vlade usvojili su mere koje je danas objavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a koje su predložene nakon zločina u Mladenovcu.

Današnja sednica Vlade Republike Srbije započela je minutom ćutanja za sve stradale u masovnom ubistvu koje se dogodilo u Mladenovcu.

14.20 Kako je "pao" terorista Blažić?

Blažić se sumnjiči da je sinoć u selu Malo Orašje kod Smedereva vatrenim oružjem usmrtio pet osoba i šest ranio, a potom u selu Dubona kod Mladenovca usmrtio još tri osobe i osam ranio.

- Potom je, kako se sumnja, zaustavio taksistu i primorao ga da ga odveze do sela Vinjište kod Kragujevca, gde ga je policija uhapsila - piše u saopštenju MUP-a.

Takođe, prilikom pretresa kuće i pomoćnog objekta u naselju Vinjište, policija je pronašla četiri ručne bombe, više kutija sa pištoljskom municijom, više komada puščane municije, okvir za pištolj, dva okvira najverovatnije za automatsku pušku, nosač optike, kao i automatsku pušku bez fabričkog broja.

- U ovoj opsežnoj akciji učestvovalo je više od 600 policajaca, pripadnika Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Policijske brigade, Jedinice za obezbeđenje, saobraćajne policije, Službe za specijalne istražne metode, Interventne jedinice 92, Helikopterske jedinice, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije, kao i područnih policijskih uprava u Beogradu, Smederevu i Kragujevcu. U toku je dalji rad policije i tužilaštva - zaključuje se u saopštenju policije.

14.00 Snimak hapšenja teroriste

10.50 Komšije o jezivim scenama koje su zatekli

- Moj drug je sinoć bio tu i umro je - reči su devojčice čiji su prijatelji sinoć ubijeni kada je ubica Uroš Blažić pucao na više lokacija u Mladenovcu iz, kako se sumnja, automatskog oružja i ubio osam osoba, a ranio njih 13.

- Nikada se nismo družili sa njim, znali smo ga iz viđenja, to su moji drugari - kroz plač je prokomentarisala jedna devojčica koja zna stradale iz Dubone. 

Ona kaže da nikada nisu imali kontakt sa Blažićem, kao i da se niko nije ni svađao.

10.40 "RUKU SU JOJ AMPUTIRALI, TEŠKO ĆEMO PREŽIVETI"

Devojka N.V. sinoć je teško ranjena u krvavom piru koji je izveo Uroš Blažić 

Prema rečima njenih članova porodice, devojka je bila teško ranjena, a zbog njenog zdravstvenog stanja amputirana joj je ruka.

10.34 Mesto na kom je počeo teroristički čin

Stravične slike i prizori sa mesta na kom je Uroš Blažić ubio policajca i njegovu sestru, a zatim nastavio sa pucnjavom.

10.33 Ocu ubice pozlilo

Nakon hapšenja Uroša B., njegovom ocu je pozlilo, a policajcima je samo ponavljao "On nije moj sin"

10.23 Uhapšena cela porodica koja je krila ubicu

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova nakon opsežne potrage uhapsili su Uroša Blažića (2002) u okolini Kragujevca u selu Vinjište kod rođaka.

10.18 Ispovest dede ranjenog mladića za "Novosti"

U KRVAVOM piru koji je počinio Uroš Blažić (21) ranjen je N. I. (23) iz Malog Orašja, koji je prebačen u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu.

Mladić ima višestruke povrede, ali kako smo saznali od njegove porodice, njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

10.16 KUĆA MASOVNOG UBICE IZ MLADENOVCA: Ovo je mesto na kom je policija pronašla arsenal oružja

10.15 BRAT MI JE UBIJEN U JEDNOM SELU, NjEGOVA DEVOJKA U DRUGOM Sestre stradalog Lazara, za "Novosti"

Sestra od strica ubijenog Lazara Milovanovića iz Malog Orašja, došla je na mesto tragedije.

- Došla sam da vidim mesto gde mi je nastradao brat. Ništa još ne znam. Ovde je bio masakr. Auto mu je tu. Pitala sam da li smem da uzmem auto. nisu mi dali zato što je uviđaj još u toku. Nije mi jasno kakav je ludak to mogao da uradi. Nije mi jasno zašto je pucao na tu decu. Ta deca se svako veče tu skupljaju. On je to sigurno zano. Bio je sam u autu. Izašao je iz automobila, stao i otvorio vatru na njih. Bila su samo jedna kola hitne pomoći, u međuvremenu su došli roditelji. Moj stric je došao po brata i odvezao ga u bolnicu - ispričala nam je nesrećna sestra.

Inače, njen brat od strica i devojka iz sela Dubona su bili u vezi.

Foto: V.Danilov

10.14 STRAŠNE ISPOVESTI MEŠTANA DUBONE NAKON MASAKRA

U TERORISTIČKOM aktu u Mladenovcu, u noći između četvrtka i petka, ubijeno je osam ljudi, a 14. je ranjeno. Napadač Uroš B, koji je uhapšen u okolini Kragujevca posle potere, pucao je po ljudima iz automatskog oružja.

09.33 PRVA FOTOGRAFIJA HAPŠENjA UBICE IZ MLADENOVCA

MUP

09.09 MUP objavio crni bilans nakon terorističkog akta u Mladenovcu

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova nakon opsežne potrage uhapsili su U. B. (2002) u okolini Kragujevca.

On se sumnjiči da je noćas vatrenim oružjem usmrtio osam osoba i ranio 14.

Povređene osobe su zbrinute u bolnicama. 

09.00 PRIKUPLjENO DOVOLjNO KRVI

MINISTARSTVO zdravlja saopštilo je građanima da je prikupljeno dovoljno jedinica krvi u pucnjavi koja se dogodila kod Mladenovca.

08.59 ONI SU ŽRTVE TERORISTE IZ MLADENOVCA

U krvavom masakru koji je sinoć počinio Uroš Blažić (21) ubijeni su L. M. (2003), A. M. (2008), M. M. (2005), N. S. (2002), N. M. (2008), svi iz Orašja.

08.38 DRŽAVA KREĆE U KONTRAUDAR: Spremne mere za suzbijanje nasilja

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić i članovi vlade obratiće se javnosti danas u 10.30, posle monstruoznog ubistva dece u školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i terorističkog akta u noći između četvrtka i petka u Mladenovcu tokom kojeg je Uroš Blažić ubio osmoro ljudi, a ranio više od deset

Prema saznanjima "Novosti", prvi čovek Srbije i ministri izneće u zgradi Predsedništva konkretne mere kako da se suzbije sumanuta spirala nasilja koja preti da destabilizuje zemlju.

To bi trebalo da bude svojevrstan kontraudar kako bi se povratili mir i sigurnost za sve građane i kako bi se na nedvosmislen način pokazalo da je država rešena da se izbori sa teškim izazovom, nezabeleženim u novijoj istoriji Srbije.

08.34 PREDSEDNIK VUČIĆ I ČLANOVI VLADE OBRAĆAJU SE U 10.30 ČASOVA

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić i članovi Vlade obratiće se danas javnosti u 10.30 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike povodom terorističkog akta koji se dogodio u Mladenovcu.

08.14 Uhapšen ubica 

Kako "Novosti" saznaju, uhapšen je Uroš. B , terorista iz Mladenovca.

07.03 Potera za ubicom još traje

Kako javljaju reporteri "Novosti", policija i dalje pretražuje sela Dubono i Varovnice. Ubica još uvek nije uhapšen, a autobusi ne saobraćaju ni za Mladenovac, ni za Beograd.

04.14 "ŠTA ĆE NAM KUĆA, KADA DECA NEMA..."

Nesrećne roditelje Zoricu i Sašu P., tragično ubijenih brata i sestre policajcu umiruju i zadržavaju ih dok oni u jaucima traže da vide decu. Ono što dodato potresa je činjenica da su tela ubijenih M.P. i K.P još na putu.

Pretpostavlja se da forenzičari posao privode kraju, ali agonija roditelja je jeziva.

Rodbina i komšije ih mole da pođu kući koja je od centra sele oko pola kilometra, međutim ono to odbijaju. Kako javlja naš reporter govore šta će im kuća kad dece nema.

04.00 Ubijena sestra policajca

U pucnjavi koja se večeras dogodila u Mladenovcu, u selu Malo Orašje i Dubona ubijeno je osmoro ljudi, a među stradalima su i policajac M.P (21) i njegova mlađa sestra K.P.

Foto: Društvene mreže

03.20 Potraga i dalje traje

Kako "Novosti" saznaju, preko 600 pripadnika MUPa učestvuje u potrazi za teroristom.

Foto: Novosti

02.30 Bolan vapaj oca jedne od žrtava terorizma kod Mladenovca

Na mesto pucnjave stigla je i rodbina ubijenih, čiji su jauci parali noć.

-Joj, šta će mi život, ja ću da se ubijem - zapomagao je otac jedne od žrtava krvoprolića.

02.13 - POLICIJA PUSTILA PSE: Potraga za teroristom

Pripadnici specijalne jedinice pustili su pse kako bi pronašli napadača.

02.10 Gašić: Ovo je teroristički akt

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić ocenio je večerašnju pucnjavu u Mladenovcu kao teroristički akt.

Foto: MUP

Policajac (20) i njegova sestra ubijeni su u krvavom piru, koji je započeo Uroš B. (21) u selu Dubona kod Mladenovca. U ovom masakru još nije poznat tačan broj poveređenih.

02.00 Krvoproliće u Mladenovcu udarna vest regionalnih i svetskih medija

Regionalni i svetski mediji su kao udarnu preneli vest o novom masovnom ubistvu koje se noćas dogodilo u Mladenovcu.

01.56 MUP-a na nogama - podignuti i termovizijski dronovi

Sve specijalne jedinice MUP a su na terenu - SAJ,  brigada, žandarmerija, helikopterske, pripadnici policijskih uprava Beograd i Smederevo. Tu su i JZO, a podignuti su i termovizijski dronovi.

1.40 Ranjeni u kritičnom stanju

Kako saznajemo, sedmoro ranjenih je u kritičnom stanju. U operacionim salama trenutno je šest osoba.  Jedna operacija je završena i pacijent je van životne opasnosti.

Ministarstvo zdravlja uputilo je hitan alpel svim građanima da daju krv, koja je neophodna za povređene u masakru koji se večeras desio u Mladenovcu.

01.17 Meštani uznemireni

Meštani su sve uznemireniji, a ogorčenje i gnev su proključali kada je stigla vest da je na putu za Urgentni podlegao povredama mladi D.T.

01.11 Veliki broj policije u selu

U ovim trenucima u centar Dubone stiže žandarmerija,  naoružana  dugim cevima.

00.12 Treća žrtva pucnjave podlegla povredama

Prema nezvaničnim saznanjima sukob sa ubicom je počeo je u mestu Dubona. On se posvađao sa nekoliko ljudi, posle čega je otišao kući i vratio se sa automatskom puškom i zapucao.

00.09 Veliki broj ljudi kod Hitne pomoći u Mladenovcu

Veliki broj Mladenovčana okupio se kod zgrade Hitne pomoći u ovom gradu.

Mladenovačka policija već je zatvorila sve raskrsnice prema selu u kome se dogodio zločin, a kako saznajemo, policija je opkolila ubicu.

00:00 Ubijeni policajac i njegova sestra

Prema saznanjima Novosti u pucnjavi u Mladenovu ubijen pripadnik MUP i njegova sestra.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (24)