VLASNIKA MENJAČNICE UBIO SA 22 UBODA NOŽEM: Odluka o izručenju osumnjičenog Bojana Jovičića (44) na austrijskom ministru pravde

Lj.P.

09. 03. 2023. u 15:58

MINISTARSTVO pravde Srbije započelo je proceduru za ekstradiciju iz Austrije našim pravosudnim organima, Novosađanina Bojana Jovičića (44), osumnjičenog za ubistvo sugrađanina Jovana Janićijevića (47), vlasnika menjačnice, saznaju „Novosti“.

ВЛАСНИКА МЕЊАЧНИЦЕ УБИО СА 22 УБОДА НОЖЕМ: Одлука о изручењу осумњиченог Бојана Јовичића (44) на аустријском министру правде

Mesto zločina u naselju Adice/Jovan Janićijević, Foto Z. G./privatna arhiva

Molba za Jovičićevo izručenje, kako je za naš list rečeno u Ministarstvu pravde, 17. februara je dostavljena Saveznom ministarstvu pravde Austrije.

- Postupak za izručenje sprovodi se po austrijskim propisima, koji se primenjuju i na određivanje i trajanje ekstradicionog pritvora – objašnjavaju proceduru u našem resornom ministarstvu. - Konačnu odluku o izručenju Bojana Jovičića Srbiji, donosi Savezni ministar pravde Austrije.

Ovaj četrdesetčetvorogodišnji Novosađanin, uhapšen je 1. februara u Austriji, po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisali nadeležni iz Srbije. Posle sedmodnevne potere, njega su prvog dana februara uveče, na granici Nemačke i Austrije uhapsili pripadnici novosadske policije i Uprave kriminilastičke policije, SBPOK, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, policijom Austrije i nemačke i njihovim oficirom za vezu u Srbiji, Odmah mu je, kako saznajemo u austrijskom gradu Salzburgu, određen ekstradicioni pritvor.

Jovan Janićijević, vlasnik menjačnice „Jole“, ubijen je 24. januara uveče u novosadskom naselju Adice, na početku Ulice Nova 34. Njegovo beživotno telo, pronašli su slučajni prolaznici, iako je bilo „sakriveno“ iza automobila.

PRETI MU DOŽIVOTNA

VIŠE javno tužilaštvo u Novom Sadu sporovodi istragu protiv osumnjičenog za teško ubistvo, za koje je predviđena kazna od najmanje deset godina ili doživotni zatvor.

Prema nezvaničnim saznanjima, Jovan je te kobne večeri, posle dobijene sms poruke preko telefona krenuo da se nađe sa nekim, kod sebe imao dve torbice, jednu u kojoj su bili dinari, pominje se suma od oko dva miliona dinara, a u drugoj je bilo više desetina hiljada evra. Za vreme uviđaja, u kolima je, na zadnjem sedištu pronađena samo torbica sa izvesnom sumom deviza, pa se pretpostavlja da je osoba koja je Jovana usmrtila sa 22 uboda oštrim predmetom, najverovatnije nožem, odnelu torbicu sa dinarima.

Jedan od meštana naselja Adice, ispričao je da je čuo, da je na mestu zločina nađeno oko 150 evra, i da je na novčanicama bilo krvi.Jovanovi prijatelji i poznanici posle saznanja ko je uhapšen i osumnjičen za njegovo ubistvo, kažu da je bilo sumnjivo što Jovičić, sa kojim vlasnik menjačnice bio dobar , i ranije mu često menjao novac, nije bio na sahrani.

-Kada je zapao u dugove, osumnjičenog su mnogi počeli da izbegavaju, ali Jovan nije, nastavio je i dalje sa njim da se druži – kazivali su poznanici ubijenog vlasnika menjačnice. - Jovan je bio dobar i pošten, svakome je hteo da učini i pomogne, valjda je zbog toga i tragično stradao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ BAŠ IZNERVIRAO ALBANCE: Novak reagovao na ubistvo Srba na Kosovu, Pacoli sramno udario po njemu