BRAT I SESTRA SASLUŠANI U VIŠEM TUŽILAŠTVU: Terete se za teško ubistvo i ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu

Z. RAŠIĆ

08. 02. 2023. u 10:30

SUDIJA za prethodni postupak Višeg suda u Jagodini usvojio je predlog tužilaštva i odredio pritvor do 30 dana po svim osnovama bratu i sestri, Marku (23) i Milici P. (27) iz Trešnjevice kod Paraćina.

БРАТ И СЕСТРА САСЛУШАНИ У ВИШЕМ ТУЖИЛАШТВУ: Терете се за тешко убиство и убиство у покушају у саизвршилаштву

Foto: Fejsbuk

Oni su sinoć saslušani pred Višim tužilaštvom u Jagodini, zapravo saslušan je brat, jer sestra nije bila u psihičkom stanju da da iskaz. Data je naredba za komisijsko psihijatrijsko veštačenje i jednog i drugog, saznajemo od Nenada Necića, portparola tamošnjeg Višeg javnog tužilaštva.

Brat je ponovio sve što je prethodno rekao i priznao pred paraćinskom policijom, a i jednom i drugom na teret se stavlja da su u saizvršilaštvu izvršili krivična dela teškog ubistva i pokušaja ubistva na posebno bezobziran nasilnički način, po članu 114 Krivičnog zakonika RS.

Foto: Fejsbuk

Milica P.

Ovim je rešena dilema koja je prvobitno postojala, pa je i sestra osumnjičena da je sa bratom učestvovala ne samo u pokušaju ubistva oca Miloša (57), već i u ubistvu Marine M. (49), njegove dugogodišnje emotivne partnerke.

Zločin se dogodio u nedelju, 5. februara, u večernjim satima. Kako se sumnja, brat i sestra su najpre usmrtili Marinu u njenoj kući, a zatim u očevoj kući brat je izbo nožem oca više od 40 puta, dok ga je sestra sprečavala da pobegne.

Ubijena žena sahranjena je juče u Trešnjevici, dok se otac Miloš oporavlja od teških povreda u paraćinskoj bolnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

STRAH OD RUSKIH PODMORNICA NA SEVERU EVROPE: Admiral zabrinut zbog Jasena i Boreja - Moderne su, tihe, i imaju najnovije projektile