SUMNJA SE DA JU JE GUŠIO DOK NIJE IZDAHNULA: Jetmir osumnjičen da je brutalno ubio Ivanu u stanu na Zvezdari

S. J. M.

13. 01. 2023. u 21:00

JETMIR Gočaj (24), planinarski vodič iz sela Vusanje podno Prokletija u Crnoj Gori, zvanično je osumnjičen za ubistvo Ivane Krivokapić (26) iz Lovćenca.

СУМЊА СЕ ДА ЈУ ЈЕ ГУШИО ДОК НИЈЕ ИЗДАХНУЛА: Јетмир осумњичен да је брутално убио Ивану у стану на Звездари

Foto: Fejsbuk printskrin/Miodrag Krivokapić

Njeno telo pronađeno je 24. decembra u iznajmljenom stanu u beogradskom naselju Mirijevo. Zbog ovog zločina Više tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od suda da raspiše poternicu za Gočajem i odredi mu pritvor, pošto se sumnja da je on 23. decembra napustio Srbiju i vratio se u Crnu Goru.

Ovaj Albanac tereti se za teško ubistvo iz niskih pobuda, ljubomore, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

Nakon što je policija prikupila snimke sa nadzornih kamera i sve dostupne tragove, sumnja se da je Gočaj usmrtio Ivanu 23. decembra 2022. godine u toku noći između 00.37 i 5.30 ujutru. Veruje se da je sa njom bio u emotivnoj vezi. Fiksirani su svi dostupni tragovi, a da li je pronađeni DNK njegov biće utvrđeno kasnijom analizom i veštačenjem kada Gočajev DNK bude dostupan našim istražiteljima.

Foto N. Skenderija

- On je tog dana došao do Ivaninog stana na Zvezdari, gde je inače, boravio od 11. decembra 2022. godine i ušao sa njom u verbalnu raspravu. Onda je počeo da joj rukama steže usta i nos dok nije izdahnula. Posle toga je izašao uz stana, zaključao vrata i ključ poneo sa sobom. Sumnja se da je istog dana autobusom napustio teritoriju Srbije - saopštili su iz Višeg tužilaštva.

Ivana dva dana nije odgovarala na telefonske pozive porodice iz Lovćenca, pa su se oni zabrinuli. Pozvali su dva njena bliska rođaka koji žive u Beogradu, pa su oni 24. decembra otišli do njenog stana. Pozvali su policiju i vlasnicu stana, koja je otvorila vrata, a unutra su na krevetu zatekli mrtvu Ivanu. Ona je navodno imala podlive na vratu i povrede oko usta, a obdukcija je utvrdila da je ubijena gušenjem.

Ivanin stan nije bio ispreturan, ništa nije ukradeno, a na komodi pored su bila i njena dva lančića, sveska i telefon, što ukazuje da je u pitanju zločin iz strasti, a ne iz koristoljublja.

OBRISAO ZAJEDNIČKE FOTOGRAFIJE

ODMAH po obelodanjivanju Ivanine smrti, Gočaj je na društvenim mrežama počeo da se oprašta od nje objavljujući zajedničke fotografije i poruke:

- Anđele moj. Čisto ne mogu da verujem da se tebi ovo desilo. Bićeš u mom srcu zauvek. Nek ti je crna zemlja laka, dušo moja - jedna je od napisanih poruka, a sve te objave i slike pokraj jelke je u međuvremenu obrisao, kada je video da je u medijima označen kao osumnjičeni.

Novinarima koji su uspeli da s njim kontaktiraju, rekao je da se nalazi u kući i da ga policija nije tražila i da nema veze sa ubistvom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna