"MOŽDA JE ON NEŠTO DONEO..." Američka policija pronalazi nove tragove u istrazi nestanka Ane Volš

N. BIJELIĆ

10. 01. 2023. u 21:59

BOSTONSKA policija koja od 4. januara traga za Anom Volš (37), Beograđankom koja se 2005. preselila u SAD, prema pisanju američkih medija pronašli su na deponiji na Pibodiju, u blizini kuće u kojoj živi sa suprugom Brajanom i trojicom sinova, dokaze za koje su sumnja da bi mogli da budu ključni u istrazi.

МОЖДА ЈЕ ОН НЕШТО ДОНЕО... Америчка полиција проналази нове трагове у истрази нестанка Ане Волш

Foto: Privatna arhiva/Jutjub/CBS Boston

Kako se navodi, pronađeni su kese za otpatke sa krvlju, sekira, testera, tepih i upotrebljena sredstva za čišćenje. Istovremeno, istražitelji i policajci sa psima pretražili su ponovo okolinu kuće u ulici Njuberi, u kojoj borave Volšovi, tražeći nove tragove povezane sa Aninim nestankom.

Ana Volš poslednji put je viđena 1. januara posle novogodišnje večere u svojoj kući u Kohasetu sa suprugom i prijateljem. Njen suprug, Brajan Volš (47), trenutno je u pritvoru pod optužbom da je obmanuo istražitelje u ovom slučaju. On se pred sudom izjasnio da nije kriv, nakon čega mu je određena kaucija od 500.000 dolara. Prilikom prvog pojavljivanja pred sudom, tužilac je rekla da je policija u podrumu kuće pronašla krv i krvavi oštećeni nož. Pred sudom se čulo i da je Brajan lagao policiju o tome gde se nalazio 1. i 2. januara i da je viđen na snimcima sigurnosnih kamera kako kupuje sredstva za čišćenje u jednoj od radnji, uključujući krpe, kantu i ceradu, vrednosti 450 dolara.

Foto TV printskrin

Nestanak Beograđanke prve su prijavile njene kolege 4. januara, jer se nije pojavila na poslu dan ranije, za kad je imala zakazan let iz Bostona u Vašington, gde radi u jednoj firmi za nekretnine. Na početku istrage, policiji je rečeno da je morala da promeni svoje planove zbog hitnog slučaja na poslu, i da je otišla rano ujutru 1. januara, ali je je utvrđeno da u avion nije ušla tog dana.

Javnost sve više sumnja da je Brajan odgovoran za nestanak supruge, naročito otkako se pojavila informacija da su istražitelji pronašli da je on na internetu tražio informacije "kako da se ukloni telo žene od 50 kilograma" kao i informacije o tome kako da se telo raskomada.

Džem Mutlu, Foto Instagram

Juče se prvi put oglasio i Džem Mutlu, koji je sa Volšovima proslavio Novu godinu i koji je poslednji video Anu. On je iz njihovog doma otišao oko sat i po posle ponoći.

- Trenutno najviše brinem za njihovu decu. Samo razmišljam da li su ona bezbedna - rekao je za američke medije Mutlu.

- Sedela je pored mene za barskom stolicom u kuhinji. Apsolutno nije bilo naznaka da će se te noći dogoditi bilo kakva tragedija, nestanak ili bilo šta drugo.

Mutlu je rekao da su Ana i Brajan živeli u odvojenim kućama i da ona nije viđala svoje sinove često koliko je želela, jer radi u Vašingtonu, ali da je, kako je rekao, znala da njen suprug dobro brine o sinovima.

- Bilo je svečano, a Brajan je pripremio i poseban obrok - ispričao je Mutlu. - Anu sam upoznao preko Brajana, svi smo se zajedno veselili, slavili, igrali sa decom... a potom se zagrlili i nazdravili, sve ono što radite za Novu godinu. Nije bilo naznaka nekih problema, samo proslava.

Ana Volš i Abdula Almutari, Foto Instagram

Pre hapšenja, Brajan je policiji ispričao da su po odlasku prijatelja Ana i on legli u krevet, ali da mu je supruga rekla da ima "hitnu situaciju na poslu" i da što pre mora u Vašington. On je zatim rekao i da ju je poslednji put video kada je tog jutra taksijem krenula na aerodrom. Policijska istraga, međutim, otkrila je da nije bilo vožnje Uberom ili Liftom na Novu godinu i da Ana Volš nije stigla na let ili u Vašington, a njen mobilni telefon je lociran u njenoj kući kasnije tokom dana.

I pored crnih slutnji, najbolji prijatelj Ane Volš, Abdula Almutari ne gubi nadu da je ona živa. On se poslednjih dana na "Instagramu" oglašavao optimističnim porukama, a juče je objavio fotografiju salvete na kojoj je napisao "Usudi se da budeš optimista. Ana, volim te". Na jednoj od brojnih zajedničkih fotografija naveo je da su najbolji prijatelji već 12 godina.

Zanimljivo je da je Abdula tokom leta 2022. godine na "Instagramu" objavio i snimke iz kancelarije gde se sa Anom dobacuje lopticom, i jastucima. Takođe, pre tri dana je objavio fotografiju iz aviona u Bostonu uz komentar "Idem da dovedem Anu kući", najavljujući da se uključio u potragu.

Facebook/Printscreen

MAJKA: I DALjE NE SUMNjAM U ZETA

JA i dalje ne mogu da sumnjam da moj zet Brajan ima bilo kakve veze sa Aninim nestankom, jer se za ovih poslednjih sedam godina pokazao u najboljem svetlu - rekla je juče, za "Novosti", Milanka Ljubičić (na slici), Anina majka. - Starija ćerka, koja živi u Kanadi, mislila je da otputuje za SAD, ali je odustala od toga, jer ne želi na bilo koji način da ometa istragu. Koliko znam, nije zvala Brajanovu majku.

Milanka naglašava i da ne zna da li je Brajan izašao uz kauciju, navodeći da je ona prevelika, i da ne zna ima li on tih sredstava. Na pitanje da prokomentariše činjenicu da je u podrumu kuće koju su iznajmili u Bostonu pronađen nož sa tragovima krvi, Milanka kaže:

- To ništa ne mora da znači. Ko zna šta u tom podrumu još ima, a da oni nisu ni znali kad su se uselili u kuću. A oni imaju i psa, možda je on nešto doneo. Ako je i bilo nesuglasica među njima, to je možda moglo da bude zbog Anine želje da deca dođu u Vašington, jer je Brajan, zbog procesa koji se odranije vodi protiv njega, u kućnom pritvoru.

Brajan Volš, Foto Tanjug

BEZ EMPATIJE PREMA ŽRTVAMA

Ron Rivlin, koga je Brajan Volš prevario prodajući mu falsifikovane slike kao originale, za američke medije je naveo da je na njega ostavio utisak "proračunatog čoveka, bez empatije prema žrtvama".

Volš je bio u kućnom pritvoru uz elektronski nadzor, jer mu se sudi za prevaru Rivlina, kom je, kako se sumnja, prodao falsifikat čuvenog umetničkog dela Endija Vorhola za 80.000 evra. Rivlini je, kako navode mediji, kolekcionar umetničkih dela u Los Anđelesu i poseduje svoju galeriju.

U prilog Rivlinove izjave, za čiju je prevaru Volš ranije priznao krivicu, idu i fotografije njegovog privođenja, koje su obišle svet, a na kojima je on nasmejan.

Foto Instagram

DECU PREUZELA SOCIJALNA SLUŽBA

Socijalne službe su preuzele brigu o deci Ane Volš. Najstariji sin ima šest godina, srednji četiri, a najmlađi dve, i nemaju državljanstvo Srbije. Oni su prethodno, kad je Brajan pritvoren, bili odvedeni kod njegove majke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)