DA li je uobičajeno da se ocu koji ima prijave za porodično nasilje, zabranu prilaska supruzi i u procesu je razvoda braka sa majkom deteta dozvoli da samostalno viđa ćerku?

Goran

07.10.2022. 11:28

E to je kazna za sve centre za socijalno kada znaju da je MUZ nasilnik nikako ne treba dati decu kod tate jer on nema osecanja vec samo misli kako da pokopa sve sto su izgradili

Pier

07.10.2022. 11:34

ODUZETI Centrima SVE ingerencije. Oni ne uspevaju decenijama da "poprave" NIKOGA. Radnici u Centrima za socijalni rad se IGRAJU ŽIVOTIMA, ubicama i nasilnicima popločavaju puteve do ubistava. Imala sam u proteklih 10 godina 5 poseta Centru, meni samohranom roditelju NIKAKVU asistenciju, ali ocu alkoholičaru RAZUMEVANJE I CENTRA PRUŽA PODRŠKU da se on "popravi"??? Dok nas ne poubija? Centar za socijalni rad Novi Beograd je jedan od najgorih. ZAPOSTAVITI pomoć samohranim roditeljim a podržavati i braniti narkomane, alkoholičare, nasilnike koji NAPUŠTAJu svoju decu? TO NIJE POSAO CENTRA.

Leštanac

07.10.2022. 11:40

Nisu nam potrebni novi propisi, već zapošljavanje adekvatnih i stručnih osoba iz te oblasti, a ne po tome dali si član SNS ili ne. Mnogo je u našoj državi zaposleno po tome dali su članovi SNS. Nema veze koju i kakvu kvalifikaciju i obrazovanje imaju. Svako ko hoće da se malo okrene i udubi videće da sam u pravu, na svakom koraku. Normalno ima i savesnih i obrazovanih ljudi .

realno

07.10.2022. 12:51

Sudovi trebaju bolje da rade svoj posao. Kada dodje do nasilja u porodici i razvida ne vidim niti jedan razlog da sud ne zasjeda par dana za redom i ne rijesi takav problem prvostepenom presudom u tih par dana, a zalba neka ide redovnim putem... U centrima za socijalni rad treba da ima vise psihiloga i psihijatara koji bi kroz razvovore sticali uvid u ljudsku psihi i predispozicije za samoubistvo. Jer vecina tih zlotvora koji ubiju svoje dijete izvrse i samoubistvo tako da je to u vecini slucajeva alarm da se zabrani vidjanje nasamo do neke detaljnije analize...