POVREĐENI ZATVORENIK IZ NIŠA SE BORI ZA ŽIVOT: I dalje misterija šta se desilo u kupatilu zatvorske bolnice

Novosti online

04. 10. 2022. u 21:05

OSUĐENIK A. K. (76) koji je pod nerazjašnjenim okolnostima povređen u petak u kupatilu zatvorske bolnice u KPZ Niš, nalazi se u teškom opštem zdravstvenom stanju.

ПОВРЕЂЕНИ ЗАТВОРЕНИК ИЗ НИША СЕ БОРИ ЗА ЖИВОТ: И даље мистерија шта се десило у купатилу затворске болнице

Foto: Shutterstock/Ilustracija

- On ima povrede opasne po život, ali grupa lekara prati njegovo zdravstveno stanje. Pacijent je priključen na mehaničku ventilaciju. Pored njegovog kritičnog stanja lekari i medicinsko osoblje sve daju od sebe da ga spasu od povreda - rečeno je u UKC Niš

Podsetimo, A. K. je u petak pronađen u kupatilu u zatvoru, a u istragu su uključeni policija, tužilaštvo i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

- U petak 30. septembra osuđeniku A. K. je pozlilo i pao je u kupatilu zavodske bolnice KPZ Niš, gde je lečen. Druga osuđena lica su odmah o tome obavestila komandira. Zavodski lekar je odmah reagovao zbog prirode bolesti od kojih je A. K. lečen i pozvao je istog trena Hitnu pomoć koja ga je odvezla u Klinički centar - rekli su iz UIKS i dodali:

- Nakon dobijenih rezultata sa skenera u ponedeljak, 3. oktobra, gde je ustanovljeno naprsnuće rebara, a s obzirom da je reč o osobi koja ima 76 godina, Uprava zavoda je odmah obavestila policiju i tužilaštvo o sumnji da je počinjeno krivično delo. Ispitana su sva lica sa sprata zavodske bolnice gde je A. K. bio smešten, obavljen je uvid u video-nadzor i u ovom trenutku su protiv dvojcie osuđenika podnete disciplinske prijave. Uprava zavoda će uvek, kao i do sada, blisko sarađivati sa policijom i tužilaštvom na utvrđivanju svih okolnosti - dodali su iz UIKS.

Kako se nezvanično saznaje, povređeni zatvorenik je teško bolestan već nekoliko meseci, zbog čega je i smešten u zatvorsku bolnicu, a dvojica zatvorenika su, navodno, trebala da mu pomognu da se okupa.

Povređeni zatvorenik nalazio se na izdržavanju petogodišnje zatvorske kazne zbog krađe.

(Kurir)

BONUS VIDEO: TITOVA VILA OD 50 MILIONA DOLARA - Pogledajte kako izgleda jedna od najstarijih vila u NJujorku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

JOŠ JEDNO PRIZNANJE: Meridianbet dobitnik prestiže CSR nagrade Wannabe magazina