NA DRŠCI PRONAĐENOG PIŠTOLJA NEMA SNAJPEROVIH TRAGOVA: U Osnovnom sudu u Novom Sadu svedočio veštak sa Biološkog fakulteta u Beogradu

Lj. P.

09. 09. 2022. u 06:33

NA dršci pištolja nije uočen DNK Slobodana Milutinovića Snajpera - rekla je na jučerašnjem suđenju veštak Milica Keckarević Marković, sa Biološkog fakulteta u Beogradu.

НА ДРШЦИ ПРОНАЂЕНОГ ПИШТОЉА НЕМА СНАЈПЕРОВИХ ТРАГОВА: У Основном суду у Новом Саду сведочио вештак са Биолошког факултета у Београду

Foto: Novosti

Ona je na jučerašnjem ročištu u novosadskom Osnovnom sudu, u nastavku suđenja bračnom paru Milutinović, Slobodanu i njegovoj supruzi Tamari, optuženima za nelegalno oružje, predočila nalaz tima stručnjaka o veštačenom pištolju, koji je pronađen u njihovom stanu 5. septembra prošle godine.

Veštak Keckarević Marković je objasnila da je na rukohvatu, prisutan apsolutno većinski DNK trag neke druge osobe muškog pola. Prema onome što je izjavila, ni na okviru pištolja nema Milutinovićevih DNK tragova. Na okviru su, kako je dodala, nađeni DNK tragovi poreklom od najmanje tri osobe.

Na početku suđenja, 11. marta, supružnici nisu priznali krivično delo, koje im se optužnim predlogom stavlja na teret, ali su oboje dopunili svoje izjave, ranije date u tužilaštvu. Nisu odgovarali ni na pitanja, jer, kako su rekli, smatraju da su im DNK nalazi podmetnuti.

Supružnici Milutinović su uhapšeni 5. septembra 2021. u opsežnoj akciji policije na teritoriji Novog Sada posle ubistva MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (47), tri dana ranije u novosadskom naselju Detelinara. Prilikom pretresa više stanova i objekata, u stanu bračnog para Milutinović pronađen je pištolj za koji nemaju dozvolu.

Milutinović je na početku glavnog pretresa izjavio da nije znao da u stanu u kojem živi sa porodicom imaju pištolj, i da je to saznao kada im je došao prijatelj u posetu. Dok su sedeli i razgovarali, u priči su se dotakli i njegove i Tamarine bezbednosti. Žena je pokazala pištolj i on je, kako je tvrdio, mislio da je reč o replici.

Njegova supruga je izjavila da je pištolj nabavila za "ne daj bože", jer je Slobodan često odsutan, a ona je sama sa decom u stanu i plašila se za njihovu bezbednost, pa je odlučila da nabavi oružje.

Na narednom ročištu 20. oktobra biće saslušani svedoci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori