STRAH DA UBICE NE IŠETAJU NA SLOBODU: Protest prijatelja i rodbine zbog odluke suda da poništi presudu za ubistvo Stefana Filića

J. I.

08. 08. 2022. u 12:30

NAKON što je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo prvostepenu presudu Višeg suda u Smederevu, kojom su Nikola Bojović i Mitar Pandurević za teško ubistvo Stefana Filića iz Velike Plane osuđeni na 18, odnosno 15 godina zatvora, i predmet vratio na ponovno suđenje, porodica i prijatelji ubijenog Stefana u subotu su se, u znak protesta, okupili na mestu ubistva u Velikoj Plani.

СТРАХ ДА УБИЦЕ НЕ ИШЕТАЈУ НА СЛОБОДУ: Протест пријатеља и родбине због одлуке суда да поништи пресуду за убиство Стефана Филића

PROTEST Građani Velike Plane nisu zaboravili Stefana Filića, Foto privatna arhiva

- Zbog ovakve sramne odluke Apelacionog suda, u Velikoj Plani vlada veća tenzija nego kad je Stefan ubijen. Ovom odlukom ponovo ponižavaju majku i oca da stegnu srce i stupe na taj isti pločnik gde je njihovo dete načinilo poslednje korake i uputilo poslednji pogled svom bratu, na pločnik gde su ocu oduzeli sina, i to kakvog sina, kazala je na protestu tetka ubijenog mladića Javorka Marković.

Ona ukazuje i na nezadovoljstvo načinom na koji je porodica saznala za odluku, preko novinara nakon objave na sajtu Apelacionog suda, kao i zbog razmatranja da se okrivljenima ukine pritvor.

Foto Privatna arhiva

Dvojica okrivljenih za Stefanovu smrt, kako je prvostepeni sud utvrdio, bez konkretnog povoda 2. februara 2020. ispred diskoteke "Brodolom" u Velikoj Plani nasrnuli su na grupu mladića u kojoj je bio pokojni Stefan, njegov maloletni brat i još nekoliko maloletnika. Kada ih je Stefan zamolio da ih ne diraju, napali su ga, udarili više puta, a nakon što je pao na pločnik i nepomično ležao, okrivljeni Bojović ga je šutnuo nogom u glavu. Stefan je, od zadobijenih povreda, preminuo dan kasnije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri