EKSKLUZIVNO ZA “NOVOSTI”: Milovan Roganović – Uskoro dolazim u Srbiju, Kijevska policija mi rekla da su supruga i šurak hteli da me ubiju

Z. U.

16. 06. 2021. u 21:01

JELENA i Slobodan Sokić, prema tvrdnjama ukrajinske policije, organizovali su moje ubistvo! Rekli su mi da takva činjenica proizilazi iz materijalnih dokaza, koje su tamošnji istražni organi prikupili.

ЕКСКЛУЗИВНО ЗА “НОВОСТИ”: Милован Рогановић – Ускоро долазим у Србију, Кијевска полиција ми рекла да су супруга и шурак хтели да ме убију

Foto: Printskrin/Kyiv Operativ

Pristao sam da me "otmu", kako bi im pomogao u istrazi. Ista tvrdnja ponovljena mi je i u tužilaštvu u Kijevu, koje je preuzelo slučaj. Uskoro dolazim u Srbiju, a u ovom trenutku ja jedino strahujem za svoje šestogodišnje dete, koje je pod istim krovom sa ovakvim ljudima.

Ovo je, ekskluzivno za "Novosti", izjavio srpski biznismen Milovan Roganović (57), koji je prema tvrdnjama ukrajinske policije, u Kijevu izbegao brutalnu likvidaciju. Navodno, zločin su organizovali njegova supruga i njen rođeni brat.

- Uveren sam da će srpska i ukrajinska policija ovaj slučaj da rasvetle do kraja i da će oni koji su mi pripremali smrt, zakonski i da odgovaraju za to - poručio je na kraju Roganović.

Foto: Arhiva

Milovan Roganović

Inače, prema tvrdnjama ukrajinskih medija i portala, koji prenose izjave policijskih zvaničnika, zločin je sprečen u poslednji čas i to zahvaljujući prikrivenom isledniku. Reč je o policajcu koji je infiltriran u jednu ukrajinsku kriminalnu grupu, od koje je traženo da organizuju smrt srpskog biznismena.

- Taj prikriveni islednik je obavestio kolege da se sprema zločin - navodi sagovornik "Novosti" upoznat sa slučajem. - U međuvremenu, pripadnici kriminalne grupe su angažovali plaćenog ubicu i kao avans mu dali 10.000 evra. Ukrajinski istražitelji su tada, u dogovoru sa tužiocem, odlučili da lažiraju otmicu Roganovića i da "glume" mafijaše koji će da ga ubiju.

Fingirano kidnapovanje odigralo se u večernjim satima 7. juna ove godine. Medijima i portalima snimak "otmice" prosleđen je tri dana kasnije, i zatražena je navodna pomoć da se ovaj čin rasvetli. Za to vreme, prema tvrdnjama ukrajinskih zvaničnika, "kidnaperi" su održavali kontakt sa naručiocima ubistva, kako bi ih identifikovali i razotkrili do kraja.

Kada su istražitelji procenili da je prikupljeno dovoljno dokaza obavestili su javnost o tajnoj operaciji koja je trajala desetak dana. Roganović, koji je pristao na predlog policije da ga "kidnapuju", kako bi došli do materijalnih tragova, ponovo je bio "slobodan".

Ukrajinci su objavili i da bi kriminalna grupa, koja je trebala da ubije Roganovića, bila plaćena stanom u Moskvi, vlasništvo porodice njegove supruge, vrednim oko dva miliona evra. Ukrajinski zvaničnici najavili su da će zatražiti pomoć od srpske policije kako bi ovaj slučaj rasvetlili do kraja.

Foto: Printscreen

Jelena Sokić

NISAM PRIPREMALA ZLOČIN

U JAVNOSTI se pojavila Jelena Sokić Roganović, koja je demantovala napise medija i negirala da ima bilo kakve veze sa pokušajem ubistva njenog muža. Ona je u jutarnjem programu Hepi televizije ispričala da je u toku brakorazvodna parnica. Istakla je da nikada nije bila u Ukrajini, iako je proputovala ceo svet. Roganovićeva supruga je iznela i detalje borbe oko starateljstva nad detetom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024