SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA BEKA: Danas iznošenje završnih reči

J. D. Lj.

21. 05. 2021. u 08:33

U VIŠEM sudu u Beogradu uskoro bi iznošenjem završnih reči stranaka u postupku trebalo da počne nastavak suđenja Aleksandru Zdravkoviću, koji je optužen za pokušaj ubistva Milana Beka 2014 godine.

СУЂЕЊЕ ЗА ПОКУШАЈ УБИСТВА БЕКА: Данас изношење завршних речи

Foto: J. Ljutić

Nakon toga, sud će zakazati izricaj presude Treće prvostepene u ovom slučaju. 

Podsetimo, u prvom slučaju za pokušaj atentata na biznismena sudilo se Maji Adrovac koja je bila optužena da je pomagala izvršiocu u ovom krivičnom delu. Ona je, međutim, zbog nedostatka dokaza oslobođena optužbi. 

Apelacioni sud je ukinuo ovu prvostepenu odluku i naložio ponavljanje pretresa, u kojem su se ovog puta na optuženičkoj klupi našliAdovac, ali i u međuvremenu uhapšeni Aleksandar Zdravković. Doneta je druga prvostepena presuda, Adrovac je ponovo oslobođena optužbi, dok je Zdravković osuđen na 10 godina robije. Do pravosnažnosti presude omogućeno mu je da bude u kućnom pritvoru.

Apelacioni sud ukida i ovu presudu i nalaže ponavljanje pretresa koji bi danšnjim završnim rečima trebalo da da se posle skoro 7 godina okonča. 

Kao svojevremeno Ardovac, tako je optuženi Zdravković izričit da nije kriv i da nije počinio delo koje mu se stavlja na teret. Milan Beko je u drugom postupku pred sudom rekao da bi Zdravković "mogao biti" čovek koji ga je upucao, dok je nedavno na trećem suđenju bio kategoričan rekavši "Da, to je on". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)