POSLE RAZBOJNIŠTVA DUŠAN SPASOJEVIĆ BAGZIJU DAO ZLATAN SAT, A ČUMETU TRI ZLATNA LANCA: Suđenje za "prvu otmicu Zemunaca"

S. J. M.

01. 02. 2024. u 22:11

NA suđenju za razbojništvo nakon otmice Novaka Stevanića u avgustu 1997. godine, u javnosti poznate kao "prva otmica Zemunaca" u Višem sudu u Beogradu ponovo je danas svedočio nekadašnji pripadnik klana Dejan Milenković Bagzi. Inače, u ovom postupku su okrivljeni Milan Radukić, Saša Đajić, Goran Ristić i Nikola Bajić.

ПОСЛЕ РАЗБОЈНИШТВА ДУШАН СПАСОЈЕВИЋ БАГЗИЈУ ДАО ЗЛАТАН САТ, А ЧУМЕТУ ТРИ ЗЛАТНА ЛАНЦА: Суђење за прву отмицу Земунаца

Foto Privatna arhiva

Dejan Milenković Bagzi je kazao da su u to vreme sa Dušanom Spasojevićem i Miletom Lukovićem Kumom bili nerazdvojni Nikola Bajić i Rile (Ristić) iz Batajnice, pa su svi zajedno prodavali drogu, krali automobile i vraćali ih za pare ili prodavali u delove.

- Bliski su im bili Radukić iz policije i pokojni Vukojević, kum Spasojevića. Iz tog poznanstva sam zaključio da su imali učešća u tom događaju - kazao je Bagzi.

On je naveo da je bio prisutan kada su Spasojević  i Luković komentarisali da je u sefu bilo zlata i novca, ali da nisu govorili o količini, niti su pominjali oružje i dijamante.

- Bio sam prisutan kada je neko Spasojeviću javio da je pronađen njegov otisak prsta u stanu, koji je ostao kada je otvarao sef - kazao je Bagzi. - Meni je on dao zlatan ručni sat i kameru, ali ja nisam siguran da li oni potiču iz tog ili nekog drugog krivičnog dela. To mi je kasnije oduzela policija, kada sam bio uhapšen. Spasojević je dao i Ljubiši Buhi dva ili tri zlatna lanca. Nije pominjao zašto mu ih daje.

Bagzi je rekao da ne zna ništa o naknadnim pretnjama oštećenima i da zna da je Spasojević kontakt sa inspektorom Radukićem ostvario kada je bio priveden u zemunski SUP.

On je inače na suđenje došao u pratnji četvorice ljudi iz Jedinice za zaštitu.

Na suđenju su svedočila i dvojica bivših policajaca iz Zemuna, koje je pozvala Radukićeva odbrana. Živko Živković je rekao da je počeo da radi od oktobra 1997. godine i da ne zna ništa o otmici i razbojništvu. Kazao je da je radio sa Radukićem u grupi i da je u to vreme u policijsku stanicu u Zemunu više puta dolazio Spasojević, koji je Radukiću i možda drugim inspektorima donosio informacije iz kriminogene sredine.

Svedok Željko Šešić je rekao isto da ne zna ništa o tom krivičnom događaju, jer je dve godine ranije iz zemunske stanice otišao na aerodrom, ali je i on rekao da je Spasojevića u više navrata viđao kako dolazi kod Radukića u policiju.

- Radukić je bio jedan od boljih inspektora. Ko je saradnik policije to je tajna, ali pričalo se tada da su to Spasojević i Luković, mada ne zvanično. Znam da je sa Spasojevićem napravljen dogovor, kada je uhapšen i oduzet mu pištolj. Posle tog dogovora da bude saradnik, pištolj mu je vraćen - kazao je Šešić. 

Na sledećem suđenju trebalo bi da kao svedok bude ispitan Ljubiša Buha Čume, a kako on već neko vreme ne prima sudske pozive, tužilac je predložio da ga policija privede, ako se sudu ponovo vrati izveštaj da nije primio poziv.

Prilikom razbojništva iz stana Stevanića odneto je 100.000 maraka, četiri kilograma zlata i dijamanti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)