PRAVOSNAŽNO OSLOBOĐENI: Apelacioni sud potvrdio presudu za otmicu Jovice Radonjića

S. J. M.

22. 12. 2023. u 16:52

APELACIONI sud potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu, kojom su Aleksandar Đurović, Dejan Vujić, Nikola Savić i Dragan Racković oslobođeni od optužbe za otmicu Jovice Radonjića u saizvršilaštvu 4. decembra 2014. godine u Beogradu.

ПРАВОСНАЖНО ОСЛОБОЂЕНИ: Апелациони суд потврдио пресуду за отмицу Јовице Радоњића

Foto: Arhiva "Novosti"

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno zaključio da nije sa sigurnošću dokazano da se u radnjama okrivljenih, zajedno sa sada pokojnim Blažom Đurovićem prema kojem je postupak obustavljen, jer je u međuvremenu ubijen, stekli elementi krivičnog dela otmica. Kako su naveli nema dokaza ni da su okrivljeni postupali u sastavu grupe, niti da su bili povezani radi trajnog ili privremenog vršenja krivičnih dela.

Oni su bili optuženi da su namamili Radonjića u jedan kafić i tu ga silom zadržali u nameri da od njega iznude novac, vredne pokretne stvari i imovinu. Radonjića su vezali, tukli pesnicama, nogama i bejzbol palicom, a potom su ga snimali telefonom, tražeći od njega novac, sat i vredne stvari.

- Nakon što su Radonjića vezanih ruku i samolepljive trake preko glave, smestili u kola i krenuli da ga voze ka šljunkari na obali Dunava, oštećeni se na semaforu oslobodio i pobegao iz auta, a zatim uspeo da zaustavi vozilo koje je naišlo i zamoli vozača da ga odveze u Urgentni centar - navedeno je u optužnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)