SPISI U VRHOVNOM SUDU: Odloženo suđenje Milovanu Brkiću

S. J. M.

04. 12. 2023. u 13:51

POČETAK ponovljenog suđenja vlasniku časopisa "Tabloid" Milovanu Brkiću, optuženom za pozivanje na nasilnu promenu Ustavnog poretka, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za drugu polovinu januara.

СПИСИ У ВРХОВНОМ СУДУ: Одложено суђење Миловану Бркићу

Printskrin

Razlog odlaganja je što su spisi predmeta u Vrhvnom sudu Srbije, jer je Brkićev branilac Stevan Damjanović pre dva meseca podneo zahtev za zaštitu zakonitosti. Takođe, Brkić je uz dva branioca angažovao i trećeg Milenka Cvijovića, koji je zatražio odlaganje da bi se upoznao sa predmetom.

Milovan Brkić je u julu prvostepeno osuđen na godinu i dva meseca zatvora, ali je Apelacioni sud u septembru tu presudu ukinuo i naložio ponovno suđenje. Okrivljenom je ukinut pritvor i prebačen je u kućni uz zabranu korišćenja telefona i interneta i primanja ljudi u stan.

Njegov branilac Damjanović zatražio je danas da se Brkić pusti na slobodu, jer je u pritvoru i na merama sedam meseci, a zaprećena kazna za to krivično delo je od šest meseci do pet godina zatvora. Kako je obrazložio prema odluci Apelacionog suda može se zaključiti da Brkić nije počinio nikakvo krivično delo, a kasnije će imati pravo na nadoknadu nematerijalne štete zbog neosnovanog pritvora. Ovaj zahtev će biti prosleđen Krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda na odluku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)