NOŽEM UBIO KUMA U NIŠU, POSLEDNJE REČI MU BILE "ZOVI HITNU": Otac i sin pred sudom zbog ubistva Nišlije

J. Ć.

04. 12. 2023. u 10:29

Počinje suđenje Miodragu M. (41) iz Niša zbog sumnje da je 1. marta oko 23 časa nožem ubio kuma A. D. (46), dok se njegov otac Goran M. (62) tereti da je bio saizvršilac jer je krvavi zločin mirno posmatrao ne čineći ništa da ga spreči.

НОЖЕМ УБИО КУМА У НИШУ, ПОСЛЕДЊЕ РЕЧИ МУ БИЛЕ ЗОВИ ХИТНУ: Отац и син пред судом због убиства Нишлије

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Ubistvo se dogodilo u iznajmljenom suterenu kuće u Ulici Nikole Kopernika u Nišu u kojoj su sva trojica Nišlija živela zajedno. Miodrag i Goran su optuženi da su kao saizvršioci počinili krivično delo.

Oni će danas biti saslušani i izneće svoje odbrane. Miodrag tvrdi da nema ništa sa zločinom, da je bio van kuće i da je, kada se vratio u stan, zatekao kuma kako leži na podu.

Sukob je, prema optužnici Višeg javnog tužilaštva, počeo verbalnom raspravom u trpezariji, nakon čega je Miodrag pesnicom udario kuma u glavu nanevši mu laku povredu u predelu obrve. Zatim ga je opsovao i otišao do drugog dela te prostorije u kojoj se nalazi kuhinja i iz fioke doneo kuhinjski nož sa ravnim sečivom širine oko 20 milimetara, zatvorio fioku.

- Prišao je oštećenom koji je u tom trenutku stajao između sudopere i vrata njegove sobe, zamahnuo nožem koji je držao u desnoj ruci prema njemu i tim nožem ga ubo u predelu zadnje leve strane grudnog koša, nanevši mu zbirno teške telesne povrede opasne po život - navedeno je  u optužnici.

Prema navodima optužnice Goran se tereti da je "bitno doprineo izvršenju krivičnog dela" tako što je svojim ponašanjem i prisustvom u istoj prostoriji "olakšao Miodragu da izvrši ubistvo".

-Dok je A. D. ležao na podu sobe i tražio pomoć, obraćajući mu se rečima "Zovi hitnu", ostavio ga je u takvom stanju, bez pomoći, te jednim peškirom brisao tragove krvi sa poda sobe, kreveta, unutrašnjih i spoljašnjih vrata sobe i drugih površina u sobi na kojima su se nalazili tragovi krvi - navodi se u optužnici.

Nakon zločina, Miodrag je, prema optužnici, pobegao sa lica mesta i sakrio nož, a tek pošto je usled zadobijenih povreda povređeni čovek preminuo, Goran je pozvao Hitnu pomoć i smrt kuma A. D. prijavio kao nesrećan slučaj.

Lekari Hitne pomoći koji su došli na intervenciju zbog "samopovređivanja", zatekli su jeziv prizor u kući pa je obaveštena policija. Utvrđeno je da su tragovi krvi brisani, zbog čega je otvorena istraga. 

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)