NOSI NANOGVICU, PREDLAŽE SPORAZUM O PRIZNANJU KRIVICE: Postupak protiv Novosađanina osumnjičenog za tri krivična dela

Lj.P.

29. 11. 2023. u 14:23

U OSNOVNOM sudu u Novom Sadu, danas je ponovo odloženo suđenje Radetu Bozaru (53) iz ovog grada, osumnjičenom da je počinio tri krivična dela:ugrožavanje javnog saobraćaja, nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nesreći i napad na policajce.

НОСИ НАНОГВИЦУ, ПРЕДЛАЖЕ СПОРАЗУМ О ПРИЗНАЊУ КРИВИЦЕ: Поступак против Новосађанина осумњиченог за три кривична дела

FOTO: Lj.P.

Glavni pretres je, kako je za „Novosti“ rekla Svjetlana Radovanović, portparol Osnovnog suda, odložen na molbu branioca okrivljenog, jer postoji mogućnost eventualnog zaključenja sporazuma o priznanju krivičnog dela, sa čime se saglasio javni tužilac.

Bozar je, podsećamo, uhapšen 3. decembra 2022. godine, posle gotovo filmske potere na novosadskim ulicama. Bežeći od policije, on je najpre udario u jedno policijsko službeno vozilo i tada su dva saobraćajca lakše povređena. Nastavljajući i dalje da vozi, kako se sumnja, pokušao je „audijem“ da udari dva policajca, koji su se bacili u stranu da izbegnu udar, i tada su obojica lakše povređeni.

Pokušavajući da umakne čuvarima reda, kako se sumnja, osam puta je prošao na crveno svetlo, a zaustavljen je na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Ulice Narodnog fronta, a alkotestiranjem je utvrđeno da je vozio pod dejstvom alkohola sa 1,21 promil alkohola u organizmu.

On je u međuvremenu pušten iz pritvora i izrečena mu je mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor. U Tužilaštvu nije izneo svoju odbranu, i ukoliko do 18. januara 2024. godine, kada je zakazan nastavak suđenja ne bude prihvaćen predlog za sporazum o priznanju krivice, trebalo da iznese svoju odbranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)