MILOVANU BRKIĆU ODBIJENA ŽALBA: Ostaje u pritvoru

S. J. M.

02. 08. 2023. u 18:49

APELACIONI sud odbio je žalbu Milovana Brkića, vlasnika časopisa Tabloid i njegovih branilaca i potvrdio rešenje Višeg suda u Beogradu, kojim mu je produžen pritvor do upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne.

МИЛОВАНУ БРКИЋУ ОДБИЈЕНА ЖАЛБА: Остаје у притвору

Printskrin

Brkić je početkom jula prvostepeno osuđen na godinu i dva meseca zatvora zbog pozivanja na nasilno rušenje ustavnog uređenja, jer je 8. maja na skupu protiv nasilja pozvao da se silom svrgnu državni organi. 

Po nalaženju Apelacionog suda Viši sud je za svoje zaključke za zadržavanje okrivljenog u pritvoru dao dovoljne, jasne, konkretne i argumentovane razloge, koji se za sada žabenim navodima ne dovode u sumnju.

- Ranija osuđivanost okrivljenog upravo ukazuje da opasnost od ponavljanja krivičnog dela u kratkom vremenskom periodu. To se može sprečiti jedino pritvorom, a ne i nekom drugom, blažom merom - navodi u obrazloženju Apelacija. -   Žalba kojom se ukazuje na loše zdravstveno stanje okrivljenog nisu od uticaja na drugačiju odluku, imajući u vidu da je detaljno regulisana zdravstvena zaštita pritvorenika i da je u pritvoru moguće pružiti adekvatan medicinski tretman ukoliko to njegovo zdravstveno stanje bude zahtevalo.

Apelacioni sud je kontaktirao Upravu Okružnog zatvora u Beogradu i dobio informacije da je Brkićevo zdravstveno stanje stabilno, zbog čega su žalbeni navodi kojima se ukazuje da okrivljeni štrajkuje glađu i da se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo ocenjeni kao neosnovani.

Brkić, inače može da se na prvostepenu presudu žali Apelacionom sudu, kada mu stigne pismeni otpravak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (39)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)