DŽONIĆ SE "NE SEĆA" SVOJIH ISKAZA: Noć kada su ubijeni Đokići proveo u garaži

J. Ć.

15. 03. 2023. u 13:10

IAKO je u iskazima u tužilaštvu do detalja ispričao gotovo holivudsku priču o tome kako je Gorana, Gordanu i Lidiju Đokić ubio njegov komšija uz pomoć još nekih ljudi, koji su ga primorali da im dojavi kuda će se ova porodica kretati kako bi ih sačekali u zasedi, Goran Džonić je negirao juče da se seća da je to rekao.

ЏОНИЋ СЕ НЕ СЕЋА СВОЈИХ ИСКАЗА: Ноћ када су убијени Ђокићи провео у гаражи

J. Ć.

Umesto prethodnih tvrdnji da je bio primoran da uradi krivično delo i teško ubistvo, Džonić je pred Višim sudom u Nišu, gde je u utorak nastavljeno suđenje za ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca, tvrdio da na mestu događaja uopšte nije ni bio, već je tu noć proveo u garaži.

Kazao je da komšije pod nadimkom Jojke nije ni poznavao niti ih je video, dok je ranije opisao kako ga je jedan od njih posetio na imanju sina Stefana, da se najpre raspitivao za psa, a da je onda rekao kako mora da završi nešto sa Đokićem i da mu on u tome mora pomoći, na šta je navodno pristao u strahu za bezbednost porodice.

Tvrdio je da se ne seća ranijih iskaza jer su ga, navodno, policajci tukli u glavu u vreme kad je iznosio te iskaze. Ipak, on je vrlo jasno i koncizno odgovarao na sva ostala pitanja koja mu je sudija Mirko Drašković uputio.

- Toga dana sam oko 20 sati otišao kući i setio se da sutradan treba da popravim frižider i da ga odnesem Stojanki Đokić. Otišao sam na plac kod sina i tamo sam bio sve vreme čitave večeri. Vrata od garaže niko nije mogao da otvori, bila su sve vreme zatvorena. Cele noći do pred zoru sam bio tamo, ne znam koliko je tačno bilo sati kada sam završio, ali znam da su u prodavnici prekoputa Jojke istovarivali hleb, znači da je bila već zora – rekao je Džonić.

Na pitanje javnog tužioca da li mu je majstor Goran Arizanović napravio navoj za pištolj marke “bereta” Džonić je rekao da je to prigušivač, ali za motor, za auspuh.

Sudiju je interesovalo kako su se na “bereti” našli i DNK tragovi pokojne Lidije Đokić, budući da je Džonić prethodno objasnio da mu je taj pištolj, za koji nije posedovao dozvolu za posedovanje i nošenje, poklonio tast, te da za njega apsolutno niko nije znao.

- To i mene zanima. Šta hoćete da kažete da sam dao Lidiji šaržer pa mi ga je vratila i ja sam je ubio? – ironičan je bio optuženi.

On nije umeo da objasni ni odakle njegovi DNK tragovi na novcu pronađenom u dvorištu njegovog sina Stefana. To je prethodno u tužilaštvu pravdao time da su mu Jojke dale taj novac da opipa, kako bi na njima ostavio tragove, ali sada nije imao nikakvo objašnjenje.

Džonić je u sudnicu došao sa papirima na kojima je pisalo šta treba da govori, ali mu sudija nije dozvolio da iz njih odgovore čita.

Posle Džonića, u sudnicu je ušla majka ubijenog Gorana, Stojanka, koja je rekla da ostaje pri svemu što je ranije izjavila. Ona je potvrdila da je njen sin Džoniću za prethodni Božić pozajmio 1000 evra, za koje ne zna da li mu je ovaj vratio, kao i da mu je pre toga pozajmio 10.000 evra koje nikad nije dobio nazad.

Te tvrdnje Džonić je negirao.

- Ne bre, Šoje, nisam bre, nisam pozajmio ništa, stvarno nisam – obratio joj se on, na šta ga je nesretna žena podsetila da je lično njegov sin došao da potraži taj novac.

Nakon nje je iskaz dao i Gordanin otac Momčilo, koji je iz sudnice izašao sa suzama u očima, budući da ga je Džonić isprovocirao.

- Radio si u Nemačkoj, ajde reci koliko si puta pozvao Lidiju i Gordanu, a sad ih kao žališ – obratio mu se podrugljivo Džonić.

Saslušana su i dva brata Gordane Đokić koja su istakla da su kobnog dana videli Džonića na žutom skuteru, kada su krenuli na neku proslavu.

Zoran Vitković, jedan od advokata oštećenih, rekao je da je ovo treći put da Džonić menja odbranu, ali da smatra da je u predmetu dovoljno dokaza da se dokaže njegova krivica.

On je imao teške reči za optuženog posle svedočenja.

- Očigledno možete i sami da zaključite da se radi o nečoveku, njega čovek teško može nazvati ljudskim bićem - rekao je Vitković.

Naredno ročište na kome će biti saslušani policajci koji su obavili pretres kuće porodice Džonić zakazano je za 6. april.

Podsetimo, Džonić je optužen da je 26. septembra 2021. godine ubio svog bliskog rođaka Gorana (57), njegovu ženu Gordanu (56) i njihovu ćerku Lidiju (25).

Optužnicom se tereti da je kobne večeri ušao u automobil ove porodice koja se iz Moravca vraćala za Aleksinac, gde je izvadio pištolj i naterao ih da sa magistralnog puta skrenu na zemljani put, do platoa u blizini napuštene separacije. Tu ih je ubio, a potom njihova tela polio i zapalio.

Tereti se da se potom odvezao automobilom, a novac koji je kod ubijenih rođaka pronašao, sakrio je u kući svog sina, nakon čega je zapalio vozilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!