PONOVO ODLOŽENO ROČIŠTE: Zahtev advokata pomerio nastavak suđenja za ubistvo Olivera Ivanovića

D. Z.

21. 02. 2023. u 19:11

ROČIŠTA u slučaju suđenja za ubistvo Olivera Ivanovića koja je trebalo da se održe sutra i prekosutra, odnosno 22. i 23. februara pred Specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini, odložena su za 14. i 15. mart

ПОНОВО ОДЛОЖЕНО РОЧИШТЕ:  Захтев адвоката померио наставак суђења за убиство Оливера Ивановића

FOTO D.Z.

Prema rečima advokata Ljubomira Pantovića ročišta su odložena na zahtev jednog od advokata optuženih.

Inače, i prvobitno ročište koje je trebalo da se održi 10. januara odloženo je zbog nedolaska Milene Popović, nevenčane supruge pokojnog Olivera Ivanovića.

- Ročište je odloženo na zahtev advokata Faruka Korenice, branioca Nedeljka Spasojevića, koji je trebalo da obezbedi petoricu svedoka, policajaca. Takođe, na suđenju je trebalo da se pojavi i Milena Popović kojoj je upućen poziv i data joj mogućnost da odabere termin kada se može pojaviti pred sudom - istakla je za "Novosti" Ksenija Božović.

Potpredsednica G.I.SDP Oliver Ivanović opominje da suđenje u ovko slučaju traje četiri godine, a da se proces ne pomera sa „mrtve tačke“. Božovićeva apeluje na pravosudne organe, sud i tužilaštvo da pozove sve ostale svedoke koji mogu pomoći u ovom slučaju kako bi se konačno priveo kraju i rasvetlilo ubistvo Ivanovića.

Inače, suđenje se odvija po trećoj dopunjenoj optužnici pri čemu je šestoro osumnjičenih za krivična dela navodnog pomaganja u ubistvu odnosno zloupotrebe službenog položaja, a od pre nedelju dana ukinuta je i mera javljanja policijskoj stanici osumnjičenima Nedeljku Spasojeviću, Marku Rošiću, Radetu Basari, Silvani Arsović, Žarku Jovanoviću i Dragiši Markoviću .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili