NESREĆNI ČOVEK BIO JE KRVAV OD BATINA: Suđenje za smrt harmonikaša u Nišu - Pretučen što je odsvirao samo jednu strofu

J. Ć.

31. 01. 2023. u 16:00

TE večeri svratio sam do kafane oko 20 sati. Za stolom pored kog sam seo, bili su Aca, kog znam od ranije i jedan čovek sa harmonikom.

НЕСРЕЋНИ ЧОВЕК БИО ЈЕ КРВАВ ОД БАТИНА: Суђење за смрт хармоникаша у Нишу - Претучен што је одсвирао само једну строфу

Pretres za smrt Asanovića vodi se pred Višim sudom u Nišu, Foto J. Ćosin/ Privatna arhiva

On je svirao, a Aca je pevao. Odjednom se stvorila neka gužva i video sam da harmonikaša da leži na podu. Pomogao sam mu da ustane i sedne na stolicu. Nastavio je da svira. Malo kasnije došao je komšija Mišur i seo za moj sto. Aca je krenuo da ga udara po glavi. Video sam kada mu je razbio harmoniku. Nastavio je da ga udara i kada je pao na pod.

Ovako je Nišlija Miloš Jončić pred Višim sudom u Nišu opisao nemili događaja u kojim je harmonikaš i beskućnik Ferat Asanović (68) izgubio život nakon batina koje mu je 3. maja prošle godine zadao Aleksandar Selimović (35) iz Gornjeg Matejevca.

Prema navodima optužnice, započeo je maltretiranje muzičara iz potpuno banalnog razloga – jer mu nije svirao cele pesme nego samo po jednu strofu. Iživljavanje je kulminiralo kada je Asanović pokušao da posle sat vremena ode iz kafane jer je bio umoran, čemu se usprotivio optuženi. Selimović se tereti da mu je prvo razbio harmoniku, a potom mu zadao 20 udaraca pesnicama u glavu, nanevši mu povrede, koje su, prema optužnici, bile fatalne nekoliko časova kasnije.

- Ja sam te večeri bio mnogo pijan i ne sećam se tačno baš svega, ali se sećam da je Aca udarao pesnicama tog harmonikaša i da smo ga u jednom trenutku komšija Mišur i ja odvukli od njega, i pomogli čoveku da ustane i sedne na stolicu. Međutim, ja ne mogu da se setim ko je poslednji izašao iz kafane i šta je dalje bilo – rekao je on.

Nakon toga je Selimović zatražio od konobarice da mu pozovu taksi te je napustio mesto događaja dok je Asanović prevezen u Urgentni centar UKC u Nišu gde je 4. maja u 8.20 časova preminuo usled zadobijenih povreda i sledstvenog poremećaja srčanog rada i disanja.

Na narednom ročištu biće ispitani sudski veštaci koji će, između ostalog, dati odgovor na pitanje da li bi Ferhat preživeo da je na vreme pozvana Hitna pomoć. Njega je bez svesti pronašao slučajni prolaznik, nekoliko sati nakon događaja.

BONUS VIDEO - KONVOJ ŽANDARMERIJE U USTANIČKOJ: Nastavlja se suđenje Belivukovom klanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega