ZA UBISTVO STEFANA FILIĆA: Počelo novo suđenje

J.Ilić

09. 11. 2022. u 13:37

NAKON što je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo prvostepenu presudu za ubistvo Stefana Filića (18) iz Velike Plane, kojom su Nikola Bojović i Mitar Pandurević oglašeni krivim za teško ubistvo u saizvršilaštvu i osuđeni na 18, odnosno 15 godina zatvora, u Višem sudu u Smederevu juče je sudski proces počeo iz početka.

ЗА УБИСТВО СТЕФАНА ФИЛИЋА: Почело ново суђење

Foto Privatna arhiva

Pred većem sudije Dragoslava Milanovića održano je pripremno ročište zatvoreno za javnost. Na njemu su advokati okrivljenog Pandurevića zatražili izuzeće veštaka Nacionalno kriminalističkog centra za forenziku MUP-a, što je sud odbio. Takođe, odbrana traži da se u dokaze uvrsti još jedan snimak kobne tuče, jasniji od dva koji su prikazani u dosadašnjem postupku. O tome će sud odlučiti naknadno.

Bojović i Pandurević prvostepenom presudom, koja je ukinuta, oglašeni su krivim jer su „pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, zajedničkim postupcima 2. febaruara 2020. godine ispred diskoteke „Brodolom“ u Velikoj Plani lišili života Filića zadavši mu više udaraca u predelu tela i glave, svesni kakve posledice mogu nastupiti“.

Nastavak suđenja zakazan je za 6. decembar.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona