PAS UBIO, VLASNIK ROBIJA: Izrečena kazna od godinu dana kućnog zatvora za M. K. iz Aleksinačkog sela LJupten

D. M.

04. 10. 2022. u 08:10

OSNOVNI sud u Aleksincu osudio je M. K. (64) iz sela Ljupten na godinu dana zatvora koji će izdržati u kućnim uslovima bez primene elektronskog nadzora, jer je njegov šarplaninac 5. decembra prošle godine izujedao komšinicu Kristinu Jovanović (68) usled čega je ona dan kasnije preminula.

ПАС УБИО, ВЛАСНИК РОБИЈА: Изречена казна од годину дана кућног затвора за М. К. из Алексиначког села Љуптен

Foto Ilustracija/Jutjub

Na teret mu se stavljalo teško delo protiv opšte sigurnosti. Pas se nalazi u prihvatilištu za pse u Aleksincu i republički veterinarski inspektor nije dao saglasnost za eutanaziju.

Kako saznajemo, Aleksinčaninu je dosuđena minimalna kazna jer je na glavnom pretresu priznao krivično delo za koje se teretio. Takođe, Kristinin suprug Slobodan, koji je u krivičnom postupku imao svojstvo oštećenog, nije se pridružio krivičnom gonjenju niti je istakao imovinskopravni zahtev. S obzirom na to da se i Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu složilo sa izrečenom kaznom, prvostepena presuda je postala pravnosnažna.

Nesreća se dogodila u dvorištu osuđenog M. K, gde su supružnici došli da peku rakiju.

Iz neobjašnjivih razloga, pas je napao ženu i naneo joj takve povrede da je ona dan kasnije umrla u niškom UKC.

Suprug nastradale žene nije imao primedaba na presudu, jer je, kako je rekao, njegov gubitak nenadoknadiv.

- Moju suprugu nikakva kazna ne može da vrati. Složio bih se sa bilo kakvom odlukom suda, jer smatram da se ovo što se mojoj ženi desilo ne može rešiti na taj način. Ne prođe dan da neko ne bude ujeden, a za to su krivi vlasnici životinja koji o njima ne vode računa. Njih treba kažnjavati, ali pre nego što neko zbog njih izgubi glavu - kaže Slobodan Jovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)