BELIVUKU POZLILO, TRAŽIO DA GA VRATE U ĆELIJU: Na pripremnom ročištu odlučeno da se Marku Miljkoviću sudi odvojeno

Tanjug

13. 06. 2022. u 16:21

U SPECIJALNOM sudu u Beograd danas je na pripremnom ročištu u postupku protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, optuženi Belivuk tražio od suda da ga vrati u zatvorsku ćeliju jer se ne oseća dobro.

БЕЛИВУКУ ПОЗЛИЛО, ТРАЖИО ДА ГА ВРАТЕ У ЋЕЛИЈУ: На припремном рочишту одлучено да се Марку Миљковићу суди одвојено

Veljko Belivuk i Srđan Lalić, Foto Privatna arhiva

Postupajuća sudija danas je odvojila predmet protiv Miljkovića, nakon što je njegov novi branilac Milenko Cvijović tražio od suda 60 dana kako bi se pripremio za ovaj slučaj, rekla je novinarima advokat Miljana Perendija. Nakon što je sudija odvojila predmet, za govornicu je prišao Belivuk i rekao da se ne oseća dobro i da ne može da prisustvuje današnjem suđenju.

Sudija je odredila pauzu od 30 minuta kako bi se odlučilo o Belivukovom stanju. Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, se potvrđenom optužnicom terete za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje. Pripremno ročište odlagano je u već tri navrata, prvi put zbog zahteva za izuzeća postupajućih sudija i tužilaca, drugi put krajem aprila zbog izostanka advokata Dejana Lazarevića, koji je bio angažovan kao branilac Belivuka, Miljkovića i drugih optuženih. Lazarević je uhapšen 14. aprila kao član kriminalne grupe Darka Šarića i on se od tada nalazi u pritvoru.

Treće pripremno ročište odloženo je jer je Miljković otkazao punomoćje svom advokatu i ostao bez branioca, a kojeg mora da ima na ovom suđenju. Pripremno ročište je zatvoreno za javnost i njemu mogu da prisustvuju samo optuženi, njihovi branooci, punomoćnici optuženih, postupajući tužilc i sudsko veće.

Foto: N. Skenderija

Marko Miljković Mare

Osim pritvorenih, na optužnici se nalazi još pet osoba, od kojih su dve u kućnom pritvoru, a četvorica su odlučila da tužilaštvu otkriju detalje izvršenja krivičnih dela, od kojih su dvojica dobila status - svedoka okrivljenih. Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević zaključili su sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da za kaznu od 15 i 14 godina zatvora svedoče protiv ove grupe o teškim ubistvima i drugim krivičnim delima koja je počinila.

Hrvatin i Spasojević su prema ovim sporazumima dobili status svedoka okrivljenih, a pomenute kazne od 15 i 14 godina zatvora će im biti izrečene na kraju kompletnog suđenja ovoj grupi, ukoliko ispune obaveze iz sporazuma i svedoče protiv klana Belivuk-Miljković. Hvatin se optužnicom tereti za učešće u četiri od pet teških ubistava - Goran Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radijevića i Milana Ljepoje. Spasojević se tereti za učešće u teškom ubistvu Gorana Veličkovića i Aleksandra Gligorijevića, kao i za nedozvoljeno držanje oružja. Obojici za ova dela preti doživotni zatvor, a ovako će dobiti samo po 15 i 14 godina zatvora.

Aleksandar Šarac, Bojan Mirković i Goran Veličković

Potvrđenom optužnicom ova grupa tereti se za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, silovanje i otmicu. U pitanju su ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje. Belivuk je optužen za pet, a Marko Miljković za četiri teška ubistva.

Za ova ubistva optuženo je još 11 pripadnika grupe.

BONUS VIDEO - Suđenje Velji nevolji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)